Ny singel: Anne Furubotn

I likhet med Anne Furubotns nye singel, er et tivoli et sted for lek og moro. I dag slipper hun en låt som heter akkurat det. 

Anne-furubotn-tivoli-singel

ANNE FURUBOTN – TIVOLI (Daniel Engen Production). Anne har komponert sanger og vært opptatt av musikk og harmonier så lenge hun kan huske. Tekstene består av hverdagslige tema, og gjerne rettet mot barn og familier. Som tekstforfatter har søster til Elin blitt kalt for barnas svar på Bjørn Eidsvåg, en ung Bob Dyland med finurlighet som Tønes.

Anne Furubotns første album var Bestemme selv i 2013, og i 2014 var det tid for singelen; Bestefar. Tivoli er en artig, fin og flørtende låt med lekne toner og tekst, som inviterer til smil og glede. Men hvorfor tivoli, og hva mener Anne selv om låten?

Scoopet spurte artisten om en forklaring, og fikk det: 

«Eg e klissete våt og ekkel, svimmel og eg blir snart kvalm og Cola har eg sølt over hele meg».

Dette måtte det bare bli en sang av, når datteren min ringte og ville bli hentet fra Tivoli. Denne kvalmende, gjennkjennelige følelsen av å være lei av av noe som også er gøy, gjenskapes av hompete hipster trombone, småfalskt klokkespill, hylende barn og lirekasse.

Mikset med catchy country rock trommer (Leo Cameron Sutherland) gir lybilde assosiasjoner til en god blanding av Harry Potter, Bjørk, Elvis Costello, Sundays og Ompa Lompaene i Charlie og SjokoladefabrikkenLåten er spilt inn i Stella Polaris Studio i London med produsent Øyvind Aamli som har jobbet med de store artistene,  bla.a Tom Jones, og i Britisk The Voice. God lytt!

Tivoli slippes på de fleste digitale kanalene, og du kan høre den på Spotify HER.

 

Anne Furubotn gir ellers ut en fullengder senere i år. Se filmklipp fra tittelkuttet – Huske du mamma.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://scoopet.net/2015/05/ny-singel-anne-furubotn/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19