Ken Follett blir TV-serie

Ken Follett tok verden med storm i 1974 og Nålen (The Big Needle) som ble en kjempesuksess som både bok- og film med Donald Sutherland i hovedrollen. I nyere tid har vi sett to knallgode TV-serier fra andre romaner. Det er fem år siden Follets første del av den glimrende trilogien om det forrige århundre ble utgitt i bokform og nå skal Kjempenes Fall (Fall of Giants) bli en 10 timers lang TV-serie. 

Kjempenes-fall På-grensen-til-evigheten Vinter-over-verden

AMBISIØS TRILOGI. Det er all grunn til begeistring for de som husker Stormenes Tid (The Pillars of the Earth) fra 1989. Dette var nok en glimrende roman som ble filmatisert for TV samme år som Kjempenes Fall ble utgitt i bokform. TV-serien (Mini-serie om du vil) var på nesten 8 timer og tok for seg begge bind fra Stormenes Tid-romanen som var Sverdet og Korset/Katedralen. To år etter ble også den avsluttende delen av Stormenes Tid (I All Evighet – World Without End) filmatisert. Ridley og Tony Scott var produsentene bak begge romanene til forfatteren som antar å selge rundt 10 millioner bind av hver utgitte bok.

 

Les også: Anmeldelse av I All Evighet

 

Kjempenes Fall er altså den første boken i Folletts trilogi om forrige århundre hvor vi følger fem familier fra USA, Tyskland, England, Russland og Wales, hvor første del starter noen år før 1. verdenskrig. De som har lest episk Ken Follett tidligere vet at hans romaner er omfattende lesning på en enkel, men spektakulær måte.

Familiene i de forskjellige land blir involverte i hverandres liv på mer eller mindre eksepsjonelt vis, hvor flere er involverte i historiske personer. Fellesnevneren er at samtidig som dette er en roman, er det også en unik historiefortelling hvor Follett er særdeles nøye med å få fakta på bordet. Historie, dramatikk, urettferdighet og Folletts evne til å skrive romaner i landskap «Pageturner» er definitivt tilstede. Vinter over Verden ble lansert i 2012 og På Grensen til Evigheten ble utgitt i 2014. Navnet på siste del har relasjoner til Cuba-krisen som nesten utløste 3. verdenskrig, mener Follett.

 

Undertrykkende regimer hater rock. Er ikke det rart? Hvorfor Det? Hvorfor skulle f.eks. Øst-Tyskland forby Rolling Stones og The Beatles? Det kloke ville vært å ikke uttale seg om det. Ved å forby rock skapte de seg bare fiender. Som følge av dette, ble rocken et symbol på de unges misnøye med undertrykkende styresett.

 

Scoopet har ikke lest siste del av trilogien, men anbefaler de to første romanene på det varmeste. Det vil være god tid til å lese dem før de blir filmatisert da prosjektet fortsatt er under planlegging. En kan tidligst forvente første del av Kjempenes Fall til neste år.

 

 

På Follets webside kan en derimot lese følgende: 

  • The ABC-network and Sony Pictures Television are developing a ten-hour TV-series based on Fall of Giants. The Script will be developed by Ann peacock (The Dovekeepers, Chronicles of Narnia). The executive producers are Michael De Luca (Fifty shades of Grey, The Social Network) and Stephanie Germain (The Day After Tomorrow, Lifetime´s Nora Roberts movie).

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no