Nyåpning for Det Gode Brygg

 

 

28. november 2014 åpnet ølbutikken Det Gode Brygg sjappa i Vågsgata, men hva er vel stillstand uten bevegelse? Etter en iherdig flyttesjau ønsket Thor Ståle Johnsen og Tom Løyning velkommen til nyåpning på Bystasjonen kjøpessenter, Sandnes.

Tom Løyning i den nyåpnede butikken på Bystasjonen Kjøpesenter.
Tom Løyning i den nyåpnede butikken på Bystasjonen Kjøpesenter.

STADIG ØKNING. Onsdag 28.10. Tok Scoopet tok turen til trivelige lokale for å mysa litt. Tom Løyning kan fortelle om en stadig økning i både interesse og salg – både for kunder og dem selv.

– Da vi åpnet Det Gode Brygg visste vi ikke allverdens om øl, men vi har lært fryktelig mye. Vi likte godt øl, men kunne ikke faget så godt som idag. Vi har lært om både øl til mat, import  og byråkrati, sier Løyning.

– Tidligere måtte folk nesten vite hvor vi holdt til, men her er det et mye større potensiale for såkalte Drop-Inkunder, mener Tom.

Vi tar en kikk i ølhyllene, og det er mye å velge mellom blant både fruktig, surt, bittert og mørkt.

Vi ser på fruktølene. Solbær, kiresbær, bringebær og jordbær er bare noen av fruktene en kan oppleve i flytende form.

– Jeg syns fruktøl er en av de mest spennende stilartene, og er glad i lambic og surøl. Det går mye av fruktøl som også kan være et godt alternativ til de som ikke er så glade i øl. Det er også et godt alternativ til sjangeren cider. Min favoritt er Lindemanns Cassis, som er en voldsomt god solbærøl. De fleste blant fruktølene har lav alkoholprosent, og de med aller minst prosent, er gjerne de mest smakfulle.

Ved siden av fruktølene står cider. Her slipper en unna bastardsortene som er milevis fra tradisjonsrik britisk cider, og utvalget er bra med kjente merker som Strongbow, Bulmers og Magners.

– Vi merker også en økende trend. Mr. Løyning anbefaler Cornish Orchards Farmhouse cider som har en fantastisk smak, hvor de kun bruker naturlige søtningsstoff fra epler.

 

 

Goose er en annen ølsjanger som er populær. Kan det friste med surøl inkludert havsalt? Løyning anbefaler det norske bryggeriet Lindheim sin fruktgose; Jacobs Hage, men også Beautiful & Strange fra De Molen og Brewfist. Et godt mys i ølhyllene viser et mangfoldig utvalg fra ølbutikken. Alt fra Pils, Stout, Kjellerpils, Sjokoladestout, Wit, Saison, Bitter, IPA, Amber, Pale Ale med mer.

 

Scoopet ønsker Det Gode Brygg lykke til, og anbefaler å lese fruktøltesten som publiseres 30. oktober.

 

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

scoopet-facebook-ny

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://scoopet.net/2015/10/nyapning-for-det-gode-brygg/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19