70-talls inspirert på Tribute

D´AccorD mener de er en reinkarnasjon av 70-tallet. Fredag 6. november spilte de på Tribute, Sandnes.

daccord-topp

D´ ACCORD er fransk for OK.

– Det er bare ett ordspill med tanke på min begeistring for bandet Yes, og så er det jo ein smule «artsy» med fransk navn da, sier vokalist Daniel Måge.

 

Dere beskrives som et band med inspirasjon til 70-tallet. Jeg tenker litt på en kombo av The Who, Rolling Stones og Jethro Tull-landskap, eller?

– Ja, eller eg lika å sei at me e ein reinkarnasjon av 70-tallet, men dei bandå e heilt klart store inspirasjonskildar, spesielt sistnevnte.

 

I en liveanmeldelse kan en lese at dere har «En sceneopptreden det står respekt av, og tett kontakt med publikum».

Hva gjør dere på scenen for å få slik hederlig omtale?

– Me har alltid gitt 100% i D’AccorD om me spille for 10 eller flere tusen, det samt ein stor spilleglede og spontanitet på scenen gjør dei fleste som ser oss blir engasjerte og med på festen.

 

Hva er det beste som har blitt sagt om en av deres tre utgivelser?

«I dag er bandet der oppe sammen med de største» i anmeldelsen av D’AccorD III fra Bjørn Nøsterud hos Scream Magazine rager meget høgt kurs.

 

 

 

 

 

 

Hvem er bandets største inspirasjonskilder?

– Det har varierer, foruten om ett drøss av band fra 70-tallet, så har det å få holde på så lenge i sammen (nærmer oss 10 år), og opplevelsane med tanke på konsertar, albuminnspilling og gode tilbakemeldinger var solide inspirasjonskilder.

 

Dere har vært support for Enslaved, Focus og Wishbone Ash.

Hva kan du fortelle om disse supportjobbene?

– Dei har vært utrulig viktige og meget inspirerande, hvis ein hive med det me har opplevd det sista året, (Martin Barre – Jethro Tull, Uriah Heep og Tom Jones) så kan ein vel sei at me har kløpet oss i armen underveis, me hadde vel ærlig talt aldri trudd det var innenfor rekkevidde for nåkre år siå.

 

Dere har tidligere spilt på Tribute. Hva husker dere av det?

– Stemmer, me spilte der i Januar, huska mindre og mindre itte kvart så kvelden gjekk. Spøk til side så syns me det var storveis å spilla på Tribute med ett entusiastisk publikum samt meget flinke arrangørar (Sandnes rockeklubb) som gjorde kvelden te ein solid høydare.

Kan dere nevne tre favorittøl?

– Zywiec polsk øl dypt infisert i D’AccorDs plate III, samt dei fleste typar IPA går ner, samt Årsteins heimalaga øl som har redda oss fra dehydrering i åravis. Trur ennå han har litt igjen.

 

Hvorfor skal folk møte opp på Tribute for å se dere til helgen?

– Me har masse nye musikk med oss siden sist, og itte den solide festivalsommaren me har hatt, låte D’AccorD bedre enn nåken gång. Me lovar hakaslepp og vill begeistring.

 

DÁccorD

  • Daniel Måge – Vokal
  • Stig Are Sund – Gitar
  • Fredrik Horn – Keyboard
  • Årstein Tislevoll – Bass
  • Remi Emil Sjo – Trommer

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://scoopet.net/2015/11/70-talls-inspirert-pa-tribute/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19