Ny video: Kal-El

Rogalandsbandet Kal-El slapp flunk ny video i dag, 12. november. Dette er kanskje den beste låten Scoopet har hørt med de lokale stonerdoomheltene. 

Ståle og Elisabeth på Musikkfest, Stavanger i 2014. Foto: sØLve Friestad
Ståle og Elisabeth på Musikkfest, Stavanger i 2014. Foto: sØLve Friestad

KAL-EL – Mothership. – All men play on 10, sang ManoWar i 1984, som trolig var samme år de mistet bakkekontakten og trodde de var konger av metal. Når vi først snakker om høytflyvende objekter langt fra bakken, vet de fleste at Kal-El også var fascinert av det utenomjordiske. Det er kanskje en digresjon, men Rogalandsbandet Kal-El har derimot beholdt bakkekontakten og Mothership er ny video og ny låt fra den kommende desember-EP, Cosmic Void. Tidligere i år lanserte de fullengderen Echosphere.

Kal-El er og vil alltid være en nåtidens utgave av sjangerens spede begynnelse, som påstås å være Black Sabbahs debutplate fra 1970. Mothership har et aldeles herlig seigt tempo, produksjon og sjel som vitner om stor forståelse og beundring til sjangerens røtter.

Ståle Rodvelt solide cleanvokal er som antatt en polert utgave av Ozzy Osbourne uten flaggermusbitt, hvor bandet har tunet ned instrumentene i den mørkeste kjeller. Måtte de smøre strengene med sirup, monn tro?

 

 

Mothership er innspilt hos Ragnar i Valhalla Studio og videoen ser du HER.

Kal-El reiser ellers til Berlin i dag for å spille på festival i morgen. Deretter Hamburg på søndag og videre til Tyskland og Danmark.

– Disse konsertene er iscenesatt av plateselskapet, men vi savner noen å booke for oss i Norge, sier Vokalist Ståle Rodvelt som forteller Scoopet at de  er på jakt etter norsk bookingfirma. Skulle noen føle kallet, er det bare å ta kontakt.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny