Østfrost jazzer ny EP

Av og til er en musikkanmelder utenfor komfortsonen, så også med Østfrost. Hyggelige management minnet meg allikevel på at trøndernes EP fra 2015 slippes på vinyl 5. februar 2016. 

Østfrost-EP

ØSTFROST – EP (No Forevers). Blant de fire låtene fikk jeg relasjoner til et mer oppjazza MEW. Pene harmonilinjer i småskeivt, svevende landskap som allikevel omfavner indiepop og folk, som nærmest kan kategoriseres som en lekegrind for voksne. Østfrost har kun eksistert i litt over et år og har allerede opparbeidet seg kompetanse i et eksperimentelt, kontrollert landskap. Bandet skal også spille på årets Trondheim Calling. EP er produsert av Kenneth Ishak og Simen Halseth. Østfrost: Ane Bjerkan – vokal/harmonium • Håkon B. Kjenstad – bratsj/gitar • Ola Even Hogstad Hagen – trommer • Ken Erik Klaseie – bass.

 

Indisk harmonium og bratsj er sentrale instrumenter som veves sammen med melodiske basslinjer og intense trommer. Østfrost.

 

Hør: Wooden Floors HER.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Foto: Sara Angelica Spilling