Ny singel: Herr Pedersen

Ben Pedersen påstås å spille en blanding av indiepop og postpunk. Den nye singelen minner allikevel aller mest om et sted mellom De Lillos og DumDum Boys. 

herr-pedersen-museHERR PEDERSENMuse (FAJo Music). Mannen fra Horten fikk ikke til den såkalte strukturelle låtskrivingen før han passerte 30 år. Om dette er resultatet av singelen Muse, var det allikevel verdt ventetiden. Låten er en behagelig og vennlig radiolåt som allievel appellerer ganske kjapt. Den gjør seg bra nå, men ville trolig gjort seg enda bedre til sommeren, da dette fort kunne blitt en liten hit i solen.

15. mars slipper Herr Pedersen debutalbumet 10% magi.

Presseskriv Ben Pedersen: Ungdomstida ble stort sett tilbrakt på Bromsjordet i Horten. Der var det ungdomshus, konsertscene og øvingslokaler. Det var et ganske stort miljø rundt dette stedet, og det gikk mye i rock, punk og hardcore. Ben Pedersen spilte gitar og var med å lage låter i flere punkband tilknyttet Bromsjordet tidlig i tenårene. Det var her han la grunnlaget for det som skulle komme.

Siden det har Pedersen laget riff og temaer til låter jevnt og trutt. Men det var først da han rundet 30 at den strukturerte låtskrivingen tiltok for alvor. Ben var låtskriver og tekstforfatter i ett melodiøst punk-prog band; The Reasonexist, som gav ut en skive og spilte konserter på blant annet festivalen Kanalrocken i Horten i 2007. Etter det var han låtskriver og tekstforfatter i et annet melodiøst punk-progband; Kamarilja. De spilte en del konserter og gav ut en mini-LP. Ben Pedersen sang og spilte gitar i begge disse bandprosjektene.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny