Jærnåttå fredag

Scoopet synser litt om fredagens Jærnåttå. 

Karpe Diem avsluttet fredagen på torget, Bryne.
Karpe Diem avsluttet fredagen på torget, Bryne.

JÆRNÅTTÅ 2016. Nytt av året var at alle offisielle konsertene foregikk på to scener på torget. Området føltes noe mindre enn tidligere og er det trolig og.

Selv om en gjerne skulle sett at Morten Abel var siste artist ut på fredagen, var det et kløktig stunt å sette Abelen på scenen klokken 20.00. Det resulterte i at de aller fleste konsertgjengerne allerede var på plass for å se Morten Abel som serverte blant annet solide liveutgaver av Tulipz, Lydia, Hard to Stay Awake, Be My Lover og ikke minst bra arrangement på solide Music is Communicating. Konserten varte kun en drøy time, og som Abel-fan kunne en godt tenkt å fått minst to timer med artistens nesten uttømmelige kilde med godlåter.

Celtic Fog på Thime Station, lørdag.
Celtic Fog på Thime Station, lørdag.

Det er ellers verdt å nevne et godt trøkk på Karpe Diem som er et svært bra liveband som får opp stemningen blant publikum. Personlig syns jeg kveldens Jårnåttå gikk for fort, og noe over 23.00 var det slutt. De som ville kunne få lov til å bruke 200 kroner ekstra for å se Sommartider på Jæren Hotell, uten at jeg helt skjønner vitsen med å ta ekstra betalt for dette. Uansett var det en kjempeflott stemning på torget og omegn, hvor det også er trivelig å ta seg en god bayer! på for eksempel Thime Station eller Mellombels.

 

Diverse barer på Bryne bød også på diverse konserter som en ikke behøver å ha Jærnåttå-billett for å se. Kartet (bildet) viser de andre relevante utestedene på Bryne som gjerne er verdt å besøke i kveld.

Jærdag og Jærnåttå er ellers årets største høydepunkt for Bryne, hvor folk er flinke til å benytte seg av diverse tilbud. På Thime Station kunne en for eksempel få gratiskonsert med Celtic Fog, mens det var Folk og røvere i Kardemommeby fra Fantefølge  gratiskonsert med Nico & Vince på torget.

Det jeg egentlig savner mest med Jærnåttå er faktisk gamledager, hvor en kunne gå på konserter på de aller fleste utestedene på Bryne, hvor det endatil var satt opp buss som gikk i shuttletrafikk. Det var noe spesielt å slafe rundt på flere steder for å sjekke ut diverse band som spilte der. Selve arrangementet var heller ikke slutt noe etter 23.00, som føles noe tidlig. Om en får et slikt tilbud fra Jærnåttå igjen, er heller tvilsomt. Men det er lov å håpe.

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Hovedbilde: Morten Abel.

Jærnåttå sitt program byr på en fin oversikt over de relevante utestedene å besøke under Jærnåttå.
Jærnåttå sitt program byr på en fin oversikt over de relevante utestedene å besøke når en først er ute på Bryne.

Legg igjen en kommentar