Ny singel fra gaukereiret Veislakt

Bråkebandet Veislakt har sluppet sin andre singel fra det kommende albumet, kalt for Fumar Mata (11. oktober). Sandnesgauken René og restsen av Veislakt har blit enda røffere i kantene siden sist.

Klikk på bilde for å høre den nye singelen til Veislakt, din tog.
Klikk på bilde for å høre den nye singelen til Veislakt, din tog.

VEISLAKTHjertebarn er en skikkelig rufsete punklåt som tar bandet et skritt bort fra punk i Sex Pistols-landskap til noe som nærmer seg Dead Kennedys. Utenom at Veislakt har blitt tyngre og mer appellerende til metalfans, har de også forandret lydbildet noe. Basslinjene er langt fremme og er med på å prege et «dirty» sound som virkelig kler bandet. Når en hører på Veislakts studiolåter får en uansett relasjoner og lyst til å se dem live – kanskje fordi studioversjonene er så pass vitale at de minner om liveinnspillinger. Hjertebarn er en bra påminnelse om hva en kan vente til fullengderen, og det samme er den såkalte B-siden som absolutt bør nevnes.

 

Se også: Bli med på musikkvideoinnspilling med Veislakt

 

Hvis du ikkje e ifrå Sandnes Kommune, så kan det ver at du feile någe varer ikke lenger enn 1 minutt og 20 sekund, men river godt i hjernebarken. Det er ellers en sjarmerende tittel på låten, og en kan bare elske de kompromissløse vriene som Veislakt tilbyr sitt publikum – med et smil, of course. Samtidig kunne det vært interessant å funnet ut hva som er så spesielt bra med byen Sandnes. Kanskje ved en annen anledning.

Veislakt har ellers noen kommende konserter på gang. Den mest bøsne er nok supportjobben for Audrey Horne på Folken 9. september.

 

Veislakt live

  • 9. september – Folken
  • 14. oktober – østlandet et sted og et sted til
  • 29. oktober – Releasekonsert på Tribute med Ormskrik.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Hovedfoto: Sivert Wergeland.

Legg igjen en kommentar