Dinner for Schmucks (2010)

Regissøren bak Austin Powers-filmene og Slekten (og Svigers) er aller verst har nok en gang laget en uhøytidelig komedie uten de helt store moralske vriene. Det kan man like.

Tim (Paul Rudd) ønsker seg enda et steg opp på karrierestigen. For å få sjansen til å ta dette trinnet, må han invitere med seg en idiot på en spesiel tilstelning som hans sjef arrangerer.
Der skal alle de vellykkede gjestene ta med seg en gjest som de kan le av. Tims valg blir Barry (Steve Carell), og til tross for at Tims kone ikke ønsker han skal gjøre dette, skjer det allikevel. Barry sin fremste hobby er å lage berømte kunstverk med utstoppede mus. De to ender opp på tilstelningen, og hvor galt skal ikke dette bli?

Dinner for Schmucks handler om mer enn dette, og en festlig og bra karakteroppbyggning kommer lenge før selskapet. Jeg trivdes godt med denne filmen. Den er ganske sprø og festlig, og man liker denne filmen om humoren passer, og om man liker andre filmer som skuespillerne har gjort. Denne er ikke blant de beste, men fornøyelig nok til at man får seg mang en god latter, og et skeivt smil.
Blant den nye generasjonen med komedieskuespillere, er både Paul Rudd ( I Love You, Man, Knocked Up, Dumpet av Sarah Marshal), Zach Galifianakis (Due Date, The Hangover) og Steve Carell ( The Officer, Get Smart, Date Night) med. Alle tre spiller spiller den typiske karakteren som de har gjort før. Paul er seriøs, ikke egentlig festlig og litt klønete, Zack er både utilregnelig og sprø, mens Steve som vanlig er nerdete og er filmens festligste karakter.

Sitat fra filmen. Idioten Barry ser et bilde av Nelson Mandela og en felles bekjent. – He is friend with Morgan Freeman, sier Barry. Poenget her er at Freeman spilte Nelson Mandela i Clint Eastwood sin Invictus. Get it?

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 4