Life as we know it (2010)

Life as we know it er ikke livet som vi kjenner til. Det er tross alt snakk om et amerikansk par som ikke er et par, som må bo sammen som et par.

Folk kan mene så mangt. Hva som er rett i hver enkelt situasjon kan selvfølgelig variere. Jeg mener for eksempel at å bli foreldre for å redde et forhold, ikke nødvendigvis er en god idé.

Et ektepar er lykkelig gift. De har hver sin forlover som er han og hennes beste venn. Selv tåler ikke disse to hverandre. De var ute på en blind date for noen år siden, og siden den gang har de ansett hverandres nærvær som en katastrofe.
Det lovende ekteparet dør. I testamentet står det at forloverne skal ta seg av barnet sammen. Er det mulig at to som ikke tåler hverandres åsyn, kan leve sammen som et par, ta seg av en unge, og takle alle situasjonene som oppstår? Han tar for eksempel taxi til arbeid, og får taxisjåføren til å passe den lille ungen mens han selv er på jobb.
Filmen starter som en småfestlig og trivelig komedie, men blir etterhvert et drama i hvor grautnautne amerikanske og vanlig vellykkede mennesker fremstilles.

De to er særdeles klossete. De forsøker å gjøre en del praktiske oppgaver med ungen sammen. Skifte bleie er et kjempeproblem, og begge ramler nesten i bakken av en skitbleie. Tullete oppførsel fra de to når det gjelder å takle en liten unge, skildres til det kjedsommelige. Dette blir bare rart og urealistisk. Er de to et eksempel på hvor hjelpesløse single amerikanske mennesker uten unger i 30-årene faktisk er? Ganske tidlig i filmen har man også avslørt hvordan filmen ender. Kan det bli slik at de to finner ut av det meste, blir et
kjærestepar og lever lykkelig alle sine dager?

Siste fly til Phoenix (ever!) har akkurat gått!
Det er forresten dårlig stilt med fly fra…tror det var Phoenix. Mot slutten av filmen skal fyren forlate de to og fly til Phoenix. Hun gjør alt hun kan for å få tak i fyren, si at hun vil ha ham…Litt som i Crocodille Dundee-filmen.

Her legges det opp til at ingen fly og mennesker forlater Phoenix. Om hun ikke rekker å si dette før han har reist, er det vel bare å gi et pip når han har ankommet Phoenix, så kan han vel alltid fly tilbake en annen dag om ønskelig?

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 2