Agenda på Svalbard

Teorien om Pangea – ideen om at alle verdensdeler en gang har hengt sammen – ble flittig diskutert av en mengde forskere i tiårene etter at Alfred Wegener lanserte den i 1912. Til tross for trusselen om en verdenskrig, beslutter tyskerne at de vil sende ut en ekspedisjon for å lete etter bevis for hans teori.

 

En fiende å dø for – Blu-ray: Året er 1939, og den andre verdenskrig har ikke begynt. Forskere og folk fra Tyskland, Sverige, Storbritannia, Russland, Norge (Sven Nordin) møtes på Svalbard, hvor de skal utforske teorien om Pangea.

Det utrettes en skål før de reiser ut med båten som skal føre dem til et utrolig vakkert landskap. Nesten alt er fryd og gammen, men det settes spørsmåltegn til Adolf Hitlers agenda.

Ekspedisjonen har ikke pågått lenge før Tyskland innvaderer Polen, og en viss skepsis brer seg. Er det nå man skal velge side? Det blir enda mer anspent når ekspedisjonen får beskjed om at Storbritannia har erklært krig mot Tyskland.

Filmen føles som et fjernsynsteater i begynnelsen, og er litt treg. Deretter blir den interessant fordi man ikke riktig vet hvordan utviklingen vil bli med den interessante blandingen av nasjonaliteter som er på båten. Bruken av de enkelte individs språk, er også en styrke.

Deretter blir En fiende å dø for, en svært spennende film som Agatha Christie eller Alistair Maclean hadde vært stolt av å skrive. Europa i krig, spioner, hvem kan man stole på og hvorfor spionerer en ubåt på ekspedisjonen? Er dette Mord på Orientekspressen møter SOS Nordpolen?

Sven Nordin har jeg fått sansen for som seriøs skuespiller, og denne svenskproduserte filmen var en behagelig overraskelse.

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

Hitlers agenda på Svalbard

Teorien om Pangea – ideen om at alle verdensdeler en gang har hengt sammen – ble flittig diskutert av en mengde forskere i tiårene etter at Alfred Wegener lanserte den i 1912. Til tross for trusselen om en verdenskrig, beslutter tyskerne at de vil sende ut en ekspedisjon for å lete etter bevis for hans teori.

En fiende å dø for – Blu-ray: Året er 1939, og den andre verdenskrig har ikke begynt. Forskere og folk fra Tyskland, Sverige, Storbritannia, Russland, Norge (Sven Nordin) møtes på Svalbard, hvor de skal utforske teorien om Pangea.

Det utrettes en skål før de reiser ut med båten som skal føre dem til et utrolig vakkert landskap. Nesten alt er fryd og gammen, men det settes spørsmåltegn til Adolf Hitlers agenda.

Ekspedisjonen har ikke pågått lenge før Tyskland innvaderer Polen, og en viss skepsis brer seg. Er det nå man skal velge side? Det blir enda mer anspent når ekspedisjonen får beskjed om at Storbritannia har erklært krig mot Tyskland.

Filmen føles som et fjernsynsteater i begynnelsen, og er litt treg. Deretter blir den interessant fordi man ikke riktig vet hvordan utviklingen vil bli med den interessante blandingen av nasjonaliteter som er på båten. Bruken av de enkelte individs språk, er også en styrke.

Deretter blir En fiende å dø for, en svært spennende film som Agatha Christie eller Alistair Maclean hadde vært stolt av å skrive. Europa i krig, spioner, hvem kan man stole på og hvorfor spionerer en ubåt på ekspedisjonen? Er dette Mord på Orientekspressen møter SOS Nordpolen?

Sven Nordin har jeg fått sansen for som seriøs skuespiller, og denne svenskproduserte filmen var en behagelig overraskelse.

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad