Hvorfor det?

The Hangover-filmene er festlige. Det syns også folka bak denne filmen som er så full av tomt prat og tynn handling, at en politikerdebatt om eldre føles mer nyttig.

Ready or Not (DVD): Hva er vits med en komedie som ikke er festlig, og som er så meningsløst meningsløs, at man undrer seg over hvorfor denne filmen ble produsert?  Kanskje planen var å lage The Hangover 3 med ny vri? –La oss ansette middelmådige skuespillere, skrive et manus uten nerve og humor, og topper det hele med en dialog som mangler snert og vittigheter.

Etter et fuktig utdrikningslag i Las Vegas, har forloveren bestemt at de skal ut og fly, for så å hoppe ut fra flyet i fallskjerm, og landet et annet sted enn Mexico. Nå har det seg slik at de allikevel lander i Mexico. Ingen av dem har penger eller Visa. Hvorfor det?

Er det ikke en god idé å ta med valuta av noe slag når man skal drikke seg skitings med venner? Uansett, så blir de etter hvert gjester hos en – la oss kalle ham for en narkobaron – som har både palass og væpnede vakter. Etter et poengløst opphold der, havner utdrikningslaget i en liten by. De blir arrestert, slipper fri, og tar med seg datteren til narkobaronen, uten at gangsteren vil det selv. Hvorfor gjør de det?

Innimellom dette meningsløse handlingsforløpet, blir det blant annet spurt om den gifteklare er klar til å binde seg til en jente for resten av livet.

Hva er egentlig dette for slags film? Den er fullspekket av tomt prat og syltynn handling. Det er sjelden jeg har sett en film som det er så vanskelig å se noen positive sider med. Den eneste fordelen med filmen er at spilletiden er på 84. minutt. Akkurat når dette ble skrevet, har Ready or Not irritert i 52 minutt, og nå gir jeg opp. Kanskje det er en reprise av Allsang på Grensen på TV?

Filmen vil ellers være tilgjengelig på Løvås Bruktbu i Stavanger om få uker.

Karakter: Not (og langtfra klar)

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Følg meg gjerne på Twitter: @SolveFriestad