The Shield

Det ble sju sesonger med The Shield. Vic Mackey og hans Strike Team har blitt svekket. De arbeider fortsatt som politietterforskere i The Barn. Loven brytes hele tiden, men resultatene blir deretter, og de utfører møkkaarbeid for byen.the_shield1

THE SHIELD – SESONG 7: Strike Team bestod av fire politimenn som hadde et helt spesielt broderskap.
Da en av dem ble drept, ble de tre. Av grunner som The Shield-fans vet, ble de til to. I sesong 7 er de nødt til å samarbeide med deres tidligere arbeidskollega som sviktet dem.

Vic Mackey har problemer over alt. Etter at de stjal den  Armenske pengetransporten står de i fare for å bli avslørt.  Armenierne blir  klar over hvem som stjal, og ønsker hevn. Dette kan muligens unngås, men på den andre siden er det en meksikansk bande som også rasler med sablene.
Mackey og co må forsøke å få til en bandekrig, hvor de to verste gjengene i Los Angeles dreper hverandre. Samtidig må de forsøke å stoppe den Armenske hevnen som også spesialetatens familier kan bli utsatt for.
Det finnes også en eske med ømfintlig informasjon. Her er det papirer som fremstiller høytstående politikere og annet tjafs som det de egentlig er – korrupte.
Som om ikke dette var nok, står Mackey i fare for å bli avslørt for en del av alt det galne han har gjort som politimann. En høring står for tur.

The Shield har gitt fansen sju gode sesonger med kanskje verdens beste og mest hardkokte politiserie. Den filmes fortsatt med håndholdt kamera, og bildet er ikke sylskarpt, men heller litt kornete og upolert – slik som en politimanns hverdag på The Barn ofte er, nemlig usminket og lite rosenrødt. Denne omtalen bygger på den sjuende og siste sesongen.

The Shields påtenkte tittel var forresten The Barn.

karakter6

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no