Boston Legal

Boston Legal er en av de mest underholdende TV-seriene jeg har sett. Samtidig er James Spaders karakter blant de mest arrogante trynene jeg har sett. Det var nødvendig med et par episoder for å bli kjent med karakterene og stilen.

BOSTON LEGALSesong 1-5.  James Spader og William Shatner spiller hovedrollene i denne prisbelønte advokatserien som ble innspilt mellom 2004-2008.boston3-150x150 boston5-150x150

Ville du hyret inn en halvsenil advokat som gjentar navnet sitt i ren beundrelse, som gjerne sier han har lyst på en klem? I utgangspunktet ikke, men hos Crane, Pole & Schmidt finnes en slik advokat som du gjerne ville hatt ved din side.

Vi  blir kjent med et velkjent advokatfirma i Boston. De som arbeider der er dyktige, men kan det være at noen av dem har en skrue løs? Boston Legal har en fin karakterutvikling, hvor fokuset også er  på de enkelte sakene som skal løses i hver episode.

 

 

«–Jeg var kaptein på mitt eget 
romskip»
William Shatner i rollen som Denny 
Crane,
henviser til sin rolle som James T. 
Kirk i Star Trek.

 

 

Finurlige karakterer er best når det gjelder. Medeier Denny Crane (Shatner) vil antageligvis alltid ha litt smårusk i hjernebarken, og unnskylder seg gjerne med at han har  fått kugalskap! 

Innimellom hans uforutsigbare oppførsel, fremstår han som en brilliant advokat. Han skulle gjerne blitt utsatt for sextrakassering, men istedenfor er det han som blir anmeldt for det. Det er ikke vondt ment, han bare er sånn.

boston1-150x150 boston4-150x150 boston2-150x150

Alan Shore (Spader) viser mer følelser utover i serien, som er nødvendig, siden han er vanskelig å like i begynnelsen.  De to karakterene er selvfølgelig ikke hele essensen bak Boston Legal sin suksess. For hver episode er det oftest to nye saker som skal mekles. Sakene som presenteres i hver episode er stort sett interessante og originale, og jo mer kontroversielle og rare sakene er, jo bedre står det til med vårt radarpar og alle de andre som jobber i firmaet. Det meste kan spøkes med, og det meste blir respektert. Sykdommer, religion, eller å skildré mennesker som kan være brilliante på enkelte punkter, men nesten tilbakestående på andre.

Et kjennetegn med serien er den trivelige avslutningen på nesten hver episode, hvor Crane og Shore møtes på en hveranda, med sigar og en cognac, hvor de drøfter deres siste sak og livet generelt. Legg også merke til de finurlige karakterene som dommerne i rettsalen er. De har også viktige roller i TV-serien.

 

» – Jeg har ikke sett deg i hele denne episoden
– hvor har du vært?»
Alan Shore spør Denny 
Crane mot slutten av en episode. I løpet av sesong 1-5 blir vi kjent med noen nye karakterer, mens andre forsvinner. Rhona Mitra (Doomsday, Snikskytter, The Practice, Nip/Tuck), Candice Bergen (Soldier Blue, Murphy Brown), Mark Valley (Fringe, Human Target, Harry´s Law) og Monica Potter (Parenthood, Martha, meet Frank, Daniel and Laurence) er noen av de beste. Her skal man heller ikke glemme Christian Clemensons (CSI:Miami) tolkning av den snodige mannen Jerry Espenson. En tolkning som ikke engang Philip Seymour Hoffman kunne gjort bedre.
Boston Legal har siden starten i 2004 blitt nominert til mer enn 30 priser og har bl.a. vunnet 3 Emmy og 1 Golden Globe.

 

Skaperen av Boston Legal er David E. Kelley.
Han er også ansvarlig for:
Lov og Rett i L.A. (86-92), Sheriffen (Picket Fence 92-96),
Chicago Hope (94-00), Ally McBeal (97-02),
The Practice (97-04) og Harry´s Lov (2011…)

 

 

William Alan Shatner
Født 22. Mars 1931.

William Shatner stod  foran kamera for første gang i 1951 i The Butler´s Night Of.

Deretter hopper vi galant forbi uttallige fjernsynsserier og filmer – til året 1966.

1966 – Star Trek: Shatner ble tildelt rollen som Captain James T. Kirk, og er fortsatt legendarisk for sin rolle i denne TV-serien. 

Første runde med Star Trek holdt på fra 66-69. Deretter hopper vi nesten like galant forbi flere fjernsynsserier og filmer, før han igjen blir til James T. Kirk i 22 nye Star Trek-episoder i 1973-74. 

Deretter hopper vi…you know the drill…, og i 1979 var det tid for

Star Trek – The Motion Picture. Deretter har det gått slag i slag med både Star Trek og bl.a. hovedrollen i T.J. Hooker, og han er fortsatt produktiv, og aktuell med TV-serien $#*! My Dad Says.

Karakter 6

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no