Overthrow

Rogaland. Dette herlige stedet hvor det blomstrer opp det ene fete metalbandet etter det andre. Overthrow er nyeste tilskudd.

OVERTHROW – Adjust to Darkness (Indie). Overthrow er hakket mer upolert og har valgt en røffere produksjon enn både Kvelertak og Purified in Blood. Dette er som et album hvor Turbonegrohar brukt speed. Det er som inspirasjon fra old school Thrash og Black Metal har blitt gjenforent i et beundrelsesverdig sammensurium av herlig bråk som fra et spedbarn som har ventet lenge på å få sjansen til å uttrykke seg.

Overthrow 2012.

Overthrow er et solid og gjennomført album som er troverdig mot seg selv og publikum. Det er hva det er, ingenting fancy smancy, og leverer ukompromissløst bråk. Stavanger-bandet har tidligere gjort seg bemerket på både Hove-festivalen og på by:Larm, og Adjust to Darkness har fått enormt gode karakterer over hele linja. Albumet er produsert av Matt Bayles, som tidligere har arbeidet med både Mastodon, Purified in Blood, Isis og flere.

Er du interessert i upolert og beinhard rock ´n´roll og metal som har blitt satt i system, er Overthrow absolutt noe å sjekke opp. Energi og livefølelse som også høres på platen, er en annen styrke med dette bandet som vi vil høre mye til fremover – ikke minst fordi energien på plate vil være lett å formidle på en livescene. Alt i alt et jevnt produkt, men de Slayer-inspirerte gitarriffene på Relapse, er vanskelig å overse, og slutten på låten er med på å gjøre dette til den absolutte favoritten.  Selvfølgelig ingen Reign in Blood, men fett uansett.

Overthrow er: Erlend Færevåg – Lead Guitar, Ole Gaard – Rythm guitar and Vocals, Espen Kvaløy – Drums og Tor Arne Håland – Bass

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Like Scoopet på Facebook?: https://www.facebook.com/groups/scoopet/?fref=ts