Melankolsk vinner

Det er halvskummelt å sammenligne noen ting som helst med Madrugadas mesterverk; Industrial Silence.

JOHNOSSI 2

JOHNOSSITransitions (HES). Johnossi ble for min del oppdaget med albumet Mavericks (Fikk seg flere svenske Grammis) fra 2010, og endatil da var det stor stas med disse svenskene. Nå føler jeg at de har blitt enda mer variabel, hvor det endatil er elementer av Brit-pop på den gode låten;  Tell the World. Samtidig har Johnossi en sårbarhet i sitt musikalske lydbilde som er til å både ta og føle på. Mye av dette kan skyldes på vokalist og gitarist John Engelbert (ikke i slekt med Humperdinck).

Johnossi er som tidligere nevnt; fra Sverige, og kom med sin debut i 2005. De som husker Weeping Willows, vil føle seg hjemme her. Legg til et litt høyere tempo og en mer mangfoldig produksjon, så nærmer vi oss Johnossi.

Angående produksjonen, så har de fått til en spesiell romklang som også kan føles på Madrugadas Industrial Silence. Grunnen til sammenligningen er også det komplette lydbildet, og opplevelsen det gir å lytte til Transitions.

Johnossi er en aldeles herlig rockeplate som har engasjerende og vellagede låter med mening, samtidig som de på sitt mest sårbare kan gjøre selv den barskeste individ melankolsk.

Hat-trick: Into The Wild, For a little While, Alone Now.

Smakebit fra Transitions hører du her, så kan du sende en mail og takke for tipset etterpå:-)

Karakter: 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad