Trøbbel med kvernen

Det er problemet med avfallskvernen som gjør at Steven Seagal og Steve Austin får problem med menn som utgir seg for å være fra CIA. 

MAXIMUM CONVICTION: Vår duo er i ferd med å avvikle et hemmelig millitært anlegg som ikke er mer hemmelig enn at menn med mindre hederlig hensikt, også vet hvor dette ligger.

maximum conviction2

Duoen har selvfølgelig skills og er en del av Black Ops-enheten som lærer å hamle opp med hvem som helst. Et knippe med skurker fraktes inn på det hemmelige millitæranlegget via en søppelbil. De er der for å løslate en spesiel fange som ved en tilfeldighet, også er på samme anlegg. I underkant av 90. minutter får publikum se en film som min mor på 80-tallet kalte for skytefilm. Det er hverken mer eller mindre, og vi vet hvem som vinner, vet hvem som ikke dør, og vet samtidig at spesielt Seagal vil havne i flere slosskamper. At han bruker spesielle solbriller (eller hva det nå enn måtte være) i store deler av filmen, gjør faktisk ikke filmen bedre!

Dette er en høyst ordinær actionfilm med mangel på solid skuespill og god dialog, og vil kun glede de som ikke enda har sett nok av akkurat slike filmer. Legg også merke til hvor bra mannen som får kuttet av en finger, faktisk klarer seg etterpå. Jovisst har han vondt, men ikke mer enn at det kunne vært en litt større flis han hadde fått i fingen.

Michael Paré er forresten sjefskurken. En gang i tiden var han jammen kul i Walter Hills; Street of Fire fra 1984. Men det er lenge siden det.

Karakter: 3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad