Gjett hvem som dreper

Gufne miljøaktivister; inspirert av David Lynch

BROEN  – Sesong 2. Det er ikke så lett å vite hvilke indre demoner Saga Norén (Sofia Helin) sliter med. Hun har nemlig aspergers syndrom, og viser få følelser. Martin (Kim Bodnia) sliter derimot med mye. Han har flyttet ifra sin familie, og i sine drømmer blir han jaktet på sin sønns morder.

Et lasteskip kolliderer med Øresundroen. Skipet har ingen kaptein ombord, men i lasterommet ligger flere virusinfiserte mennesker. Saga og Martin møtes igjen for å løse en drapsak, hvor det bare tilsynelatende ser ut til å være en enkel løsning.

Noen sprer dødelig virus og klodens klimaproblem blir brukt som unnskyldning. Igjen får publikum sjansen til å gjette hvem som står bak hva, og i løpet av 10 episoder vil få knekke koden før det nærmer seg slutten. Igjen er det en infløkt handling med flere lag mysterier og åpenbaringer.

Broen klarer igjen å fortelle en intens og troverdig historie som viser sterke og interessante personligheter på godt og vondt. Det er litt typisk dansk og svensk, og broen er begge deler. karakter6

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Skremt av virus? Følg Scoopet.net på Facebook.