Ølsmaking Protan AS

Jasså. Nå antar jeg det var flere ølentusiaster som fikk øynene opp for hovedbildet, som viser kassevis med Westvleteren, hvor den med tallet 12 på korken, antas å være verdens beste øl. 

Kveldens øl, hvor smaken er noen og hundre ganger bedre enn den tekniske kvaliteten på bilde. (Foto: Uheldigvis sØLve Friestad)
Kveldens øl, hvor smaken er noen og hundre ganger bedre enn den tekniske kvaliteten på bilde. (Foto: Uheldigvis sØLve Friestad)

FIRMA PÅ ØLSMAKING. Westvleteren er et klosterbryggeri i Belgia, hvor ølet brygges av munker, og på webstedet Ratebeer.com, er dette ølet som har fått høyeste gjennomsnittskarakter av alle. Under kveldens ølsmaking ble det ikke smakt på Westvleteren, men den ble nevnt. Kveldens øl som fikk flest poeng, er derimot også brygget av munker.

Westvleterenbildet ble tatt på en av mine turer til ølbutikken Bierkoning i Amsterdam. En liten flaske koster rundt 150,-, og akkurat denne gangen hadde de et godt utvalg av sjeldenheten som ikke lenger er like sjelden.

Men tilbake til kveldens ølsmaking.

10 menn med varierende erfaring med øl.prestesonen

Blant oss var det en person som egentlig ikke var så glad i øl, mens det også var andre som hadde mer erfaring. Florøbryggeriet Kinn – Prestesonen Brun Staut kom på sisteplass, men personlig syns jeg dette er en god øl på 5,7%. Jeg har ellers erfart at brun øl (Brown Ale) ofte faller litt gjennom hos både nye og erfarne smakere.

  • Les også: Anmeldelse av en ordentlig vond øl.

Det er ellers verdt å merke seg at kun to øl fikk topp karakter hos smakerne. Det var Lervigs Galaxy IPA og bringebærølet Framboise fra Boon.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

Protan-ølrating