Krisen avblåst?

I helgen var det dugnadskonsert til inntekt for Ambolten pub og livescene på Kverneland. Var det vellykket, møtte folk opp, og var halve Kverneland på pub?

Elsi Hommeland før konserten. Foto: Sølve Friestad
Elsi Hommeland før konserten. Foto: Sølve Friestad

ETTER INTERVJUET. Før helgen hadde Scoopet intervju med Elsi Hommeland som er en av eierne av Ambolten. Elsi fortalte at de måtte arrangere dugnadskonsert på grunn av særdeles labert besøk de siste månedene, og selv om det tok seg opp når Helldorado spilte i august, var det ingen grunn til begeistring.

 

Hommeland fortalte at det kunne være krise om trenden fortsatte ut året. Derfor håper og tror alle musikkinteresserte jærbuer at Ambolten vil være levedyktig mange år fremover. Scoopet tok en kjapp prat med Elsi etter lørdagens konsert.

 

Er dere fornøyd med oppmøte?

– Folk var fornøyde og positive til dugnad, men som nevnt i intervju, tror fortsatt litt for mange at dette er en heavy metalpub. En person mente at det var alt for mye livemusikk. Da måtte jeg forklare at livemusikk var grunnlag for drift av pub, men at det ikke er livemusikk hver helgedag, og at torsdag består av Quizz. Det merkes på antall publikum de kveldene det ikke er liveband, så dette er et must for oss. Vi er ellers fornøyde med oppmøtet på rundt 150 stykk.

Var halve Kverneland på plass for å støtte opp?

Bulder @ Ambolten. Foto: Privat
Bulder @ Ambolten. Foto: Privat

– Det var en hel del fra Sandnes og Bryne, men også noen fra Kverneland. Forhåpentligvis har allikevel mange flere fått opp øynene for både pub og drift, og vil forhåpentligvis komme innom oftere.

 

Det ble vel allikevel en del penger i kassen til videre drift?

– Ja, absolutt. Vi solgte godt i baren og er fornøyd med det. Noen kom endatil innom for å bare få en giro, slik at de kunne gi sin støtte senere. Noen betalte endatil inngangsbillett før de gikk igjen på grunn av mangel på barnevakt, og en person har satt inn 1000 kroner. Det er jo fantastisk kjekt. I løpet av kvelden fikk vi også forespørsel fra tre band som ville spille live på Ambolten.

Blir det flere dugnadskonserter?

– Vel, det var en som mente vi burde ha en slik tilstelning hvert kvartal, men vi får se. Kanskje det ikke blir nødvendig nå.

Var artistene fornøyde?

– De var fornøyde med både vår og egen innsats. Jeg tar igjen hatten (du går da ikke med hatt, Elsi? – Red.) for Øyvind Lende som jobbet 12 timer denne dagen og kvelden. Vi fikk også mye skryt for intervjuet på Scoopet.net, hvor de mente at – Det e jo sånn u e…

Jeg koste meg også med intervjuet. Om folk møter opp fremmover gjennstår å se. Førstkommende helg blir det vanlig pub uten liveband hele helgen på grunn av BryneRocken. Etter det skjer det mye spennende på livescenen og på puben.

Hovedbilde: Overhead på Ambolten. Foto: Privat.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny