Ubrukelig til kano

Egil Hegerberg er trolig den morsomste norske artisten jeg vet om på grunn av sin klokdumme humor. 

Egil Hegerberg leser vedtekter for Black Debbath i Kvinesdal.
Egil Hegerberg leser vedtekter for Black Debbath i Kvinesdal.

BARE EGIL BANDNorge på kryss og tvers 3 (Duplex/Amber.no). Mener han alvor, driver han egentlig gjøn med norske byer, er Sogndal et soperlag, og hvor mye er fleip og hvor mye er fakta?

Jeg tror aldri vi får svaret på alt, og det er sikkert det beste for n´Egil og. Samtidig er det ingen tvil om at han egentlig driver gjøn med de fleste ut- og innkantstrøk, men klokdum humor gjør at det er et mye glimt og lite ondskap. 

Hegerberg har sagt sitt om tagging og vært talerør for julegran som ikke er et bøgetre. Han har vært en hasjrøykende politimester, fortalt finansminister fru Halvorsen at staten ikke bør bruke alle pengene på iskrem, og i tillegg har han sammen med Black Debbath anbefalt at ungene bør slippe å gå i korps, hvor det ikke er antall timer dugnad som er det største problemet.

Selv om Egil ikke ville (turte) synge en av mine favorittlåter på oppfordring når han spilte live på Tribute, Sandnes, vil jeg påstå at han tar et oppgjør med gamle sure kjerringer når han synger om følgende forslag til endringene i vedtektene til Borettslaget med en dame på 82 år som ikke ønsker forandring på sluker som var gode nok for hennes farmor. Bare Egil Band har også tolket en av Kaizer Orchestras beste låter som fortsatt heter 170.

 

Bare Egil Band er ute med ny plate.bare-egil-på-kryss-og-tvers3

På sitt beste er Bare Egil Band veldig bra, mens noen låter er på det jevne. På sitt verste er det et par låter som både mor og far ville likt godt. Det er ikke nødvendigvis et kvalitetstegn da jeg husker med gru tilbake på bilturer til Danmark med dansebandmusikk og tyske Schlägers. Selv om ikke dette er dansebandschlägers, er Bygg bru til Træna og Æ39 to låter som ville blitt godt likt hos mine foreldre. Sistnevnte er ganske bra, den første minner for mye om årsaken til at norsk musikk på 80-tallet var så jævelig dårlig.

Down at Eidsbugarden er derimot andre boller. En fin rocker med herlig slidegitar og gjennomført bra låt. 10ngvoll Z fra Angvika er også verdt å få med seg. En stonerpreget låt som også kunne passet bra til Black Debbath. Bilen, jenta oh yeah bør også nevnes som en favoritt. Kanskje mest fordi Egil legger om vokal og stemme når han utgir seg for å være småstreng dame som ikke liker fyllekjøring. 

 

Umulig til kano, eller var det duett eller kanskje ingen av delene.

Det er ellers trist å melde at ikke alle låtene fungerer til allsang, kano og duett. En gjennomtenkt test ble gjort på min samboer flere ganger, og det funket faktisk enda dårligere når hennes familie var i samme rom. Testen begynte bra med  – Jeg gikk en tur på stien, hvor samboer sa – Ko Ko. Et par andre låter ble også testet med hell. Men når jeg begynte med –Bergen, du er ei…, var det umulig å få til et samarbeid.  Låten er fra Egils nye plate, og er trolig den aller beste. Her har vi igjen et godt eksempel på Egils humor vs. folks forståelse. Om Luxus Leverpostei hadde formidlet at Bergen var en fitteby, ville det blitt smakløst. Når n´Egil gjør det, blir det akseptert. Kanskje mest fordi han mener at dette ikke er et skjellsord.

Alt i alt er det mye hørbart på Egils nye plate med flere småfestlige tekster, men noen låter blir bare okei. Aller best er Egil Hegerberg på en livescene, hvor kombinasjon av personlighet og musikk, er strålende.

 

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4