Småsløvt med Eidsvåg

Black Debbath har slått seg sammen med bestselgerartisten Bjørn Eidsvåg. Resultatet har blitt den første singelen på guttas kommende plate. 

BLACK DEBBATH Feat. BJØRN EIDSVÅGPensjonistballade. I følge Black Debbath er det første gang duettkongen Eidsvåg synger duett med en annen mann, skjegg eller ei.

Bildet kan være noe manipulert!
Bildet kan være noe manipulert!

Pensjonsballade er i både Black Debbath og Bjørn Eidsvågs fotspor, hvor sistnevnte er mest gjenkjennelig. Som låt er det ikke rare greiene, egentlig, men fans av Eidsvåg vil kanskje føle et visst velbehag med sløve toner i nedpåland. Fans av god, tung og solid rock vil la seg engasjere av en litt artig tekst, men bli skuffet over helhetsinntrykket.

Låten er egentlig en god idé med tekst hvor Egil spør Bjørn om han bør investere i Metallica-fond eller i noe mer solid? Eidsvåg svarer at han kan gi innsyn i egen forvaltningsmodell, men at han ikke heller denne gangen (Eg ser) kan ta valgene, hvor Egil spør: – Hva er det du mener, gammern?

Første singel (lanseres 9. januar) fra kommende plate er mer som et interessant eksperiment enn en god og lyttervennlig låt. La oss håpe på tyngre tak som røyner bak når albumet Universell Riffsynsing blir et faktum i løpet av året.

 

Les også: Eidsvåg-intervju fra 1999

 

Black Debbath om Pensjonistballade

– Balladen tar utgangspunkt i en ny virkelighet hvor folk i større grad må ordne seg med sin egen pensjonssparing. Dette er spesielt relevant for rockere som i utgangspunktet vil ende opp som minstepensjonister. Derfor søker Black Debbath nå råd hos en mann som har vært så lenge i bransjen at han vet hvordan disse tingene henger sammen. Bjørn Eidsvåg viser seg svært hjelpsom, og er raus med sine velmenende forslag om hvordan aldrende rockere kan sikre seg en trygg pensjonstilværelse. For den dag kommer når scenerøyken legger seg, flying-v’en føles tung, gikta gjør plekteret uhåndterlig og groupiene blir så gamle at man like gjerne kan kalle det en dag.

– Da er det greit å ha noe å falle tilbake på. Rockere er tradisjonelt ikke så flinke med penger, men Black Debbath lanserer i forbindelse med singelen sin egen pensjonssparing hvor folk kan spare et månedlig beløp på Black Debbaths konto og derigjennom sikre disse trivelige karene en verdig alderdom og død.

 

Les også: Intervju med Egil Hegerberg 2010

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no