Kampen mot HIV

Denne HBO-filmen var faktisk n0minert til 16 Emmy-priser, men endte opp med to. Den viktigste var for beste TV-film i 2014. Filmen tar for seg de homoseksuelles kamp mot HIV på begynnelsen av 80-tallet. the-normal-heart-roberts

THE NORMAL HEART – DVD. Det var få eller ingen som visste hva som skjedde da homoseksuelle menn ble dødssyke på begynnelsen av 80-tallet. Regjeringen i USA ville hverken hjelpe eller høre om at det kunne være en epedemi, og oppfordringen var at en skulle slutte å ha sex – dermed basta. Filmen skildrer unge homoaktivister kamp om å bli hørt og forstått, samtidig som homoseksuelle på begynnelsen av 80-tallet var lite verdt blant alt for mange.

Julia Roberts spiller legen som forsøker å hjelpe og helberede, mens Mark Ruffalo, Matt Boomer, Jim Parsons og Taylor Kitch spiller andre solide roller.

The Normal Heart er ingen overveldende opplevelse, men det er en særdeles viktig og informativ film som godt kan bli pensum på videregående skoler. Den er allikevel engasjerende, men kanskje mer rørende og trist.

Filmen er litt for lang med over to timers spilletid, og avslutter før en har fått alle svarene som henger i luften. Historien er basert på Larry Kramers skuespill fra 1985.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4