Nytt borettslag på Ogna

Det finnes bare en sjef på Ogna, og det er Hans Berge. Scoopet tok en prat om kommende arrangement, borettslag og Ogna Scene. Hva er det? 

Helgåleiren har et unikt uteområde med fin scene og god sitteplass til publikum. (Foto: Sølve Friestad)
Unikt uteområde med fin scene og god sitteplass til publikum. (Foto: Sølve Friestad)

BORETTSLAG MED PLASS TIL SEKS. Det skjer atadig noe spennende i leiren på Ogna.

 

Hva er egentlig Ogna Scene?

– Ogna Scene tilbyr en stemningsfull kveld med et vidt spekter av artister og kunstnere som møter opp for å glede publikum. Denne kvelden betyr alltid god stemning og et lydhørt publikum som faktisk lytter til artistene på scenen. I tillegg til koselige omgivelser og god lydmann (Jan Aslaksen) kan en også kjøpe god kveldsmat for en 100-lapp i tillegg til å få noe godt i glasset, eller i kaffekoppen for den saks skyld.

 

Snakker vi om jærsk kveldsmat av type grovbrød og brun ost?

– Neida, her snakker vi om mat en blir feit av. Vi snakker om godt kjøtt og hard kost som smaker godt, smiler Stokkeland.

 

Helgåleiren har ellers mange aktiviteter som er mer dagligdagse, og nylig ble et nytt konsept presentert?

– Pitter fra Ålgård er med, og vi tilbyr en vanvittig artig safari rundt Palmekysten, hvor vi møter en del rare ting under veis. Det kan være alt fra underfundige historier til triks fra Anton – Hunden til Pitter. Til nå har et par firma vært med på dette, og tilbakemeldingene er upåklagelige, smiler Berge.

Hvor er egentlig Palmekysten?

– Palmekysten er et «nickname» for Brusand, Ogna og Sirevåg. Men vi kaller det bare for Palmekysten når det er fint vær. Ellers er det noe drit, sier Berge som nok egentlig bare sier dette for å fremstå som barsk.

 

Hvor lenge varer en ekskursjon langs Palmekysten da?

– Den varer mellom 2-3 timer. Alt etter hva firmaet ønsker. En skal også påpeke at dette arrangementet ikke er for unger, men for voksne, men firma kan bestille for både ukedager og helg.

 

Hvordan er pågangen i Helgåleiren?

Et flunk nytt borettslag er etablert på Ogna. (Foto: Sølve Friestad)
Et flunk nytt borettslag er etablert på Ogna. (Foto: Sølve Friestad)

– Den tar seg opp, og vi har allerede begynt å fylle opp kalenderen for mai. Helgåleiren inviterer jo stadig utdrikningslag til leiren, hvor det er type 17. mai-aktiviterer med glimt i øyet. Det skal være morsomt, og det er artig å se forskjellige mennesker gjennomføre alt fra Limbo og traktorhjuling til tautrekking og galestaffetten. Vi baserer alt på «lått og løye» og uhøytidelig underholdning som gjennomføres med en god instruktør. Arrangement for utdrikningslag har ellers eksplodert, og vårt tilbud er to timer i aktivitetsløypen (med pauser) og en times tid til et godt måltid etterpå.

 

Som mange år tidligere blir det også Helgåfestivalen dette året. Hva tenker du om bookingen dette året i forhold til i fjor?

– Det er tre artister som vi ikke enda har lansert, men det blir mindre hard musikk dette året. Livemusikken vil være alt fra blues og folkemusikk til eksperimentel musikk og hardere rock. Vi skal ha hele tre tributeband dette året, så det blir mang en sviske til glede for mange. Datoen er 26-28. juni, og jeg gleder meg til denne helgen.

Hans Berge Stokkeland forteller om en rødstrupe som nok en gang har kommet tilbake til Helgåleiren.

Den spretter rundt på området, og selv om en skulle tro den var litt «suicidal», så er den ikke det. Rødstrupen ser nemlig døden i brunøyet og frykter hverken aktiv gravemaskin eller større folkemengder. Berge håper at Rødstrupen ønsker å flytte inn i det nye borettslaget på Ogna som består av seks små fuglekasser. Berge sier at det egentlig er hans fars design, men at han allikevel har vært med å snekre bitte litt på de seks små, søte fuglekassene i rødt, lilla og gult som tross alt passer best til småfugler som har vært ute en vinternatt tidligere.

Borettslaget står nemlig få meter fra hovedscenen, og en skal ikke se bort fra at Hans Berge Stokkeland vil få en skriftlig advarsel fra borettslagsformann med følgende tekst: – Jeg har følgende forslag for endring av vedtektene i borettslaget, hvor det vil bli spesielt mange klager fra 26-28. juni.

Hovedbilde: Hans Berge Stokkeland i de sjarmerende og litt brune omgivelsene en kan finne i Helgåleiren. Foto: Sølve Friestad.

Tekst: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny