Sur øl og røyk på siste

Scoopet skulle frese opp stemningen før møtet for tillitsvalgte i Norsk Bobil og Caravan Club. Blant 30 deltagere var det bare et par som visste hva jeg egentlig gjorde der. 

Nøgne Ø - Saison er en lettdrikkelig, amerikansk-inspirert tolkning av tradisjonsrikt slåtteøl fra Belgia, og endte opp med flest poeng.
Nøgne Ø – Saison endte opp med flest poeng.

MANGFOLDIGE SMAKER. En skulle kanskje trodd at flere ville trodd på utsagnet om at en var der for å holde foredrag om steingardens viktighet de siste 100 år – et to timers foredrag uten pause, men denne introduksjonen ble kun mottatt med smil og latter. Altså var det ingen som egentlig trodde på dette. Vel, la oss smake øl da.

Som vanlig fikk smakerne sjansen til å gi karakter med en skala fra 1-10. Kveldens utvalg var mangfoldig, og bød på alt fra tradisjonelle ølsorter som Saison og Wit, til de mer finurlige Barley Wine, kirsebærøl, Lambic og en øl med røykmalt.

Nøgne Øs Imperial Stout ble servert med mørk sjokolade, hvor flere påpekte at den ble enda bedre med tilbehør. Midtfyns Brygghus – Barley Wine er en vinøs øltype som fikk flere kommentarer. Noen mente den minnet om Madeira, mens andre syns den kun var for søt, men kunne passe bra til ost. Well said.

Haandbryggeriets – Norwegian Wood er en øltype som allitd er interessant å ta med. Dette er en øl med mye røykmalt, og fikk kommentarer om at den var brun og ring med smak av tjære, men den ble også en deltagers favoritt, til tross lavest poengscore.

Vedlagt skjema viser at det egentlig ikke er noen taper, da alle ølene fikk høy karakter hos noen, som du kan se i parantes. Alle ølene er lett tilgjengelig på Vinmonopolet, utenom Lervigs Lucky Jack, som finnes i de aller fleste dagligvarebutikkene, utenom SPAR, som bør skjerpe seg.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Skjema-ølrating