Turn – Sesong 1

Denne TV-serien er basert på Alexander Rose – Washington´s Spies: THe Story of America´s First Ring fra 2007. Den forteller historien om spionringen Culper Ring, som inkluderer samarbeid med George Washington – som senere skulle bli amerikas første president. Året er 1776, og scenarioet er den amerikanske revolusjonen. 

washington-bok

TURN – sesong 1. Til tross for historisk bakteppe hvor England regjerer flere stater i amerika, er Turn først og fremst en underholdende TV-serie med både ekte og fiktive karakterer.

Den forteller historien om Abe Woodhull (Jamie Bell) som lever i det britiskokkuperte Long Island. Hans pappa er en mektig høyesterettsdommer som samarbeider med britene, mens Abe blir en viktig del av Culper Ring.

I tillegg til å få en nødvendig oppdatering av hvordan det egentlig begynte i 1776, er dette en spennende historie med de fleste ingredienser som en kan ønske, og britenes nærvær og spesielle karakterer gir en bra nerve i thriller-landskap. Her er ingen agenter egentlig trygge, og samtidig må Abe overbevise sine fiender og pappa om at han heier på de rødkledde engelskmennene. Samtidig er han gift med en dame han egentlig ikke ville være gift med, mens damen han elsker er under «britisk radar».

Legg til en dose kjærlighet, forræderi og sleipe karakterer, så har dette blitt solid underholdning fra AMC studios, hvor sesong 2 vises på amerikansk fjernsyn. Uansett tidsepoke er dette en god og nyansert spionthriller.

 

Revolution 1776Revolution-1776

Al Pacion, Donald Sutherland og Nastassja Kinski spilte hovedrollene i filmen Revolution 1776 fra 1985. Filmen ble en stor fiasko i USA, fikk dårlig kritikk og lite besøk på kino. Filmen kostet $28 millioner, men tjente bare inn $358 574 da den gikk på kino. Deler av filmen er innspilt på vestlandet (Geiranger), og om jeg husker korrekt, var det også noen norske investorer som gikk konk.

Jeg tror ikke filmen er så dårlig som en skulle tro, men kanskje det er på tide å se den om igjen?

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5