AC/DC på Spotify

AC/DC er et av verdens største band. De er også et av få band som faktisk ikke har vært på Spotify – før nå. 

ITUNES I 2012. AC/DC holdt lenge igjen med digitale filer og la ikke ut sine album på iTunes før 2012. Årsaken til dette var uenighet i AC/DC om de skulle gjøre det eller ikke.

 

I følge theverge.com uttalet gitarist Angus Young i mai 2011:

– I know the Beatles have changed, but we´re going to carry on like that. For us it´s the best way. We are a band who started off with albums, and that´s how we´ve always been.

Et år etter at Beatles ble tilgjengelig på iTunes

 

Men nå har det altså skjedd. Metallica, Pink Floyd og Led Zeppelin ventet lenge, men AC/DC ventet helt til 30. juni 2015.

AC/DC på Amsterdam ArenA 2009. Foto: Sølve Friestad
AC/DC på Amsterdam ArenA 2009. Foto: Sølve Friestad

Hele back-katalogen med originale studioplater er tilgjengelig fra High Voltage og frem til fjorårets Rock or Bust. AC/DC har visstnok solgt 72 millioner plater i USA og kanskje det var på tide. Scoopet har alle album til bandet, men har ofte savnet digitale filer. Rett og slett fordi jeg bruker Spotify mye, og fordi det ikke er en CD-spiller tilgjengelig over alt.

 

Les også: Historisk nostalgi

 

Scoopets tanker om Spotify har ellers vært at de store kanskje ikke har behov for å være der, mens små, og mellomstore band vil være avhengig av dette for å promotere seg selv til nye lyttere, slik at de fyller opp konsertlokaler og lignende.

Uansett er det en god nyhet med digitale AC/DC, så da er det vel bare å smøre opp vorspielet før de besøker Oslo i juli.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no