Musikkfest – Artistene svarer 4

Lørdag 6. juni braker det løs. Scoopet presenterer tre nye band som spiller på Musikkfest i Stavanger. Dagens utvalgte spilte alle i fjor. Hvilke band så de mest frem til da, ble forventningene innfridd, og hvilke artister fra Rogaland er de mest fan av i dag?

 

INSPIRASJONER. The Rumble Lines er inspirert av Two Door Cinema Club og Red Hot Chili Peppers. Anne Furubotn hører gjerne på Susanne Sundfør og sin søster, mens Maribelle gleder seg til å blant annet se Moron Police.

 

The Rumble Lines

The Rumble Lines på Musikkfest 2014. Foto: John Rodger
The Rumble Lines på Musikkfest 2014. Foto: John Rodger

Gitarist Thomas Kristensen svarer. 

 

I fjorårets intervju før Musikkfest var besetningen Erik Amdal – trommer, Alexander Helland, bass, Stian Berg Ring, vokal og gitar, Thomas Kristensen, gitar.

Er det samme besetning, og hva har dere holdt på med det siste året?

– Siden fjorårets intervju har vi jobbet mot slippet av våre to nye singler, Remedy Road og Chasing Lies. Besetningen er ennå den samme, dog trommisen har tatt seg en liten tur i bakhagen, også kjent som verden. I denne perioden fikk vi god hjelp av to supre trommiser, både til innspilling og konserter.

 

The Rumble Lines spilte på fjorårets Musikkfest. Fornøyd med egen innsats?

– Musikkfest er alltid gøy og det er få ting som er kjekkere enn å spille for et stappfullt Arneageren. Når det kommer til egen innsats må vi si oss godt fornøyde. God stemning, overraskende god lyd fra en 5 minutters linjesjekk og kanonvær, vi kan ikke klage.

 

Hva slags forhold har dere til Musikkfest?

– The Rumble Lines har kun spilt på musikkfest en gang tidligere, men det er likevel noe flere av bandmedlemmene har deltatt på tidligere med andre band. Det er en dag som virkelig viser hva Stavanger er god for, en dag hvor alt fra a – å får vist seg frem, og det skader heller ikke at været de siste årene har vært på godsiden.

 

 

Les også: Musikkfest 2014 – DAG

 

I fjorårets intervju så dere mest frem til å se Hold Fast, Mountains of Mars og Slutface på Musikkfest.

Ble forventningene innfridd?

– Ja, absolutt.

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

  • Frk. Fryd
  • Electric Pavement
  • Half a King
  • Slutface

 

The-rumble-lines
The Rumble Lines imponerte scoopet i fjor. Foto: Sølve Friestad

Hva er den beste konserten dere har spilt, noen sinne?

– Det er et vanskelig spørsmål, vi har spilt flere kjekke konserter, så det å trekke frem en enkel som«den beste» blir vanskelig. Likevel kan vi trekke frem den første konserten vår under STAR’s Jukebox, samt Musikkfest og Fjellparkuttaket i fjor. Dette er konserter som vi husker ekstra godt.

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller værre i løpet av de siste fem år?  

– Det har kommet flere gode band fra Rogaland de siste årene, noe som tyder på at musikkscenen definitivt har blitt bedre. Kvaliteten er høy og det er mye bra innen de fleste sjangrene.

 

Hvilke band ser dere mest frem til å se på Musikkfest 2015?

– Vi gleder oss helt klart til å se Half a King og Electric Pavement som varmet opp for oss på de to singleslippene våre, samt Slutface og Frk. Fryd. Flotte folk som lager bra musikk.

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

– De mangler en gitarist?

 

Tidligere i år slapp dere fengende,  gode singelen Remedy Road.

Har dere noen spesielle inspirasjoner?

– Først og fremst takk! Når det kommer til inspirasjoner er vi en snål sammensetning av medlemmer. Vi hører på mye forskjellig, men kan vel likevel trekke frem Two Door Cinema Club og Red Hot Chili Peppers som noen fellesnevnere.

 

Hva er planene for resten av 2015?

– Nå har vi sluppet to singler i begynnelsen av 2015. Så nå blir det litt konserter, og vi har også startet prosessen med å lage materiale til en EP.

Hør The Rumble Lines på SPOTIFY

 

 

 

Anne Furubotn

Anne Furubotn. Foto: Christel Bachmann Barbo
Anne Furubotn. Foto: Christel Bachmann Barbo

Du spilte også på Musikkfest i fjor. Var det kjekt?

– Jeg spillte på Arnageren i fjor også. Veldig kjekt. Masse folk og masse liv. Gikk rundt etterpå og fikk med meg mange band som spilte. Flott med musikkfest som har rom for så mange genre, så mange band. Så mange ulike publikummere. Kult å se mangfoldet. Musikk er for alle, og vi må ha mer levende musikk inn i hverdagen. Syns Musikkfest er et flott tiltak og er med å på gjøre byen fargerik.

Bandet jeg har med dette året er:

Emile Ashley: Vaskebaljebass
Sunniva Myrseth: Synth og kor
Vilde Røyseland Molstad: Kor og melodika

 

Hvem er Anne Furubotn?

– Jeg er en mamma som har blitt artist og holder konserter og lever ut drømmen. Jeg har alltid vært opptatt av å spille og lage musikk med kule lyder og melodier. Når jeg var ung var jeg postpunk og spillte bassgitar og farget håret svart. 80 talls band som bla.a The Cure, The Smiths, David Bowie og Bjørk ligger mitt hjertet nært, og inspirerer meg fortsatt. Men jeg er også opptatt av nye lyder, og nye kombinasjoner, og leke med musikken.

Når jeg skriver låter er jeg opptatt av hverdagen og det som skjer rundt meg. For tiden er det barna mine, hvordan det er å være i en familie.

 

Du ga nylig ut singelen Tivoli.

Hvordan har responsen vært på denne?

Veldig bra syns jeg. Jeg får tilbakemeldinger på at den treffer både voksne og barn. Jeg har jobbet en del med lydbildet i denne låten sammen med Øyvind Aamli i Stella Polaris studio i London. Egentlig er det en sang jeg har spillt mye rundt på konserter jeg har hatt, og mange kjenner til sangen. Den er catchy og det blir god stemning på konsertene. NRK-super har sagt de vil ha den på spilleliste der. Jeg er faktisk en av de 100 mest spillte artistene på radio med mitt forrige album Bestemme Selv, men ikke så mange vet det siden de spiller meg mest om natten J. Video til singelen kommer også på You Tube, og da når den nok lenger ut.

 

Les også: Omtale av Tivoli

 

Anne Furubotn liker å observere, gjerne dagligdagse hendelser som kan bli til sangtekst.

Er hver dag en potensiell sangtekst, og kan det bli litt som en besettelse?

– På en måte er jeg nok litt besatt. Det er så deilig å være i den kreative prosessen, inni «lagesang» bobla mi. Det blir som en meditasjon. Men jeg kan ikke lage en sang om hva som helst, og hva tid som helst. Det må være noe som opptar/trigger meg, en følelse. Jeg er nok avhengig av det ja. Det har jeg alltid vært. Jeg har mange bøker med låter jeg har laget opp igjennom årene. De er som dagbøker med melodi på.

 

 

Du har tiligere blitt kalt for barnas svar på Bjørn Eidsvåg, en ung Bob Dylan med finurlighet som Tønes.

Hva syns du om det?

– Jo jeg kan forstå det. Vinklingen av tekstene på min på forrige plate og til dels min neste plate handler om å se livet gjennom barns øyne. Barn liker å bli tatt på alvor i følelsene sine de også. Kult å bli sammelignet med Tønes. Har veldig sansen for han.

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

  • Susanne Sundfør
  • Elin Furubotn (så klart)
  • Randi Tytingvåg

 

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller værre i løpet av de siste fem år?

– Føles som den er blitt bedre. Tror nok musikkfest har hatt litt å bety der. Band som får vist seg fram, og får mersmak til å fortsette. Det er bra.

 

 

Hvilke artister ser du mest frem til å se på Musikkfest 2015?Anne-furubotn-tivoli-singel

Frk Fryd og Ingenting har jeg alltid hatt sansen for. Gleder meg også til å høre Randi Engelsvold utenfor Arnageren. Har nettopp oppdaget henne jeg. Har også nettopp oppdaget Freak Minority. Vidar Furholt er morsom og tørrvittig på senen og har kule tekster. Kjell Reianes er også en flott artist. Jeg ser det er mange band jeg aldri har hørt om, og gleder meg til å gå rundt og oppdage.

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med Anne Furubotn?

– Tja… Jeg ville kanskje lurt på om det var Elin Furubotn som hadde skiftet stil?

 

 

Hvilken musikksjanger liker du minst?

– Vanskelig spørsmål. Jeg liker mangfoldet. Det finnes god og dårlig musikk i alle genre. Men spisse ekle lyder i mye barnemusikk som lages for tiden har jeg ikke sansen for hvis du skjønner hva jeg mener. Det må være kvalitet og ekte.

 

 

Hva er planene for resten av 2015 – det er vel et album på vei?

– Ja det kommer et nytt album som heter Huske du mamma i September og jeg skal ha releasekonsert på Sting den 26.september.

Innspillingen av albumet er ellers gjort i  Stella Polaris Studio i London og jeg spiller de meste instrumentene selv. Har med meg Trombonist (Chris Webster) og Trommis (Leo Cameron Sutherland). Jeg gleder meg å gi ut dette og planlegger også en turne fra høsten av. Det blir bra.

 

Mer info finnes på annefurubotn.com eller du kan se Anne øve til årets Musikkfest her.

 

 

 

Maribelle

Maribelle Orlin er fra Bergen, men bor i Stavanger. Nylig slapp hun en veldig bra fullengder som anbefales.

 

Maribelle spilte også på fjorårets Musikkfest. Fornøyd med egen innsats?

Maribelle på Musikkfest 2014. Foto: Sølve Friestad
Maribelle på Musikkfest 2014. Foto: Sølve Friestad

– Ja, syns det gikk veldig greit, var glad og fornøyd etter egen opptreden, som pleier være et tegn på at det har gått bra, fikk fine tilbakemeldinger. Frem for alt var det en helt fantastisk dag med masse god musikk i byen.

 

I fjorårets intervju før Musikkfest så du mest frem til Monosapiens, Togga Gundersen og Poor Edward.

Ble forventningene innfridd?

– Jeg fikk ikke med meg Poor Edward, men de andre var helt kanon som forventet.

 

 

Maribelle er ellers aktuell med nytt album hvor Scoopet får relasjoner til Unni Wilhelmsen møter Ingri Enger Damond. (Sistnevnte var vokalist i norske D:koder som kom med det gode albumet Paralooped; Jennie Jones Part III i 2008).

Fortell om Revolution

– Takk for det fine komplementet!! Revolution er mitt første album, med et utvalg låter som er skrevet stort sett innom de siste tre årene. Sangene er produsert av Stein-Roger Sordal fra Kristiansand. Samt to låter produsert av Bernt Ove Kaasen.

Revolution, albumet, betyr utrolig mye for meg.

Da jeg skrev sangen revolution for noen år siden hadde jeg gått meg litt vill. Jobbet med musikal og teater, og følte det manglet noe. Noe med det å spille andre enn seg selv hele tiden, blir litt tomt. Men alle brikker har falt på plass nå, når jeg tør satse som singer-songwriter. Revolution ble derfor og en personlig revolusjon.

 

Er Maribelle artistnavnet ditt, og hvem er musikerne du har med på plate og scene?

– Ja det er det, og mitt folkeregistrerte navn. Musikerne jeg har med er Are Øverland på trommer, Kjetil Fjelde på percussion og gitar, Leif Måsvær på el-gitar, Ray Johnson på keyboard, og Glenn “Gedda” Junger på bass. Fantastisk knippe musikere.

 

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

– Det er så mange bra, Sassy Kraimspri og Monosapiens er kule, og regner med å få flere favoritter etter årets musikkfest.

 

Hva er den beste konserten du har spilt, noen sinne?Maribelle-revolutions

– Jeg tror gjerne det blir releasekonserten jeg hadde i Kristiansand nå nylig.

 

 

Maribelle fortalte scoopet i fjor at det skulle være et mål å få spille på den oransje scenen, Roskilde.

Er du noen skritt nærmere denne scenen, eller har du fått andre mål siden sist?

– Hver dag med arbeid rundt musikken er en dag nærmere spilling på Roskilde tenker jeg:) Har fremdeles det som hovedmål, blitt mer målrettet i arbeidet, men sikter jo og selvfølgelig på andre store scener rundt omkring, The O2 arena, Vallehovin, verdensturneer etc. Liker å tenke stort:). Gleder meg til å utvikles som artist, låtskriver og menneske i løpet av årene som kommer, og få gjøre flere og flere spillinger på større og større arenaer. Og midt i all stortenkningen er det viktig å sette seg mindre mål. Plateslippet var jo et sådant. Også viktig huske å kose seg med de tingene som er oppnådd, feire innimellom.

– Har skjedd mye spennende siste året, kort oppsummert; Radiospilling, Star jukebox, flere gode konserter, og hatt oppvarmingsband for første gang, var stas, fått bookingselskap, Norgel Bookingbyrå. Ellers fått god hjelp av Nita Bicaglia i festivalguide.no til litt forskjellig som promo, råd og tips, o.a.

 

 

Les også: Musikkfest 2014 – KVELD

 

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller verre i løpet av de siste fem år?

– Jeg syns bare den har blitt bedre.

 

 

Hvilke band ser dere mest frem til å se på Musikkfest 2015?

Moron Police blir kjekt å se, er og nysgjerrig på Electric Pavement, hørt mye bra om de, så det må jeg se. Ellers må jeg få med meg Slutface, Sassy Kraimspri og Monosapiens. Det er så mange flere som er bra, så får se hvor mange jeg rekker.

 

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

– Dette var kjekt!! Spretten kul musikk, fett band, og spretten dame.

 

 

Hvem blir du inspirert av?

– Jeg blir inspirert av hendelser i livet, og av andre kreative mennesker.

 

 

Hva er planene for resten av 2015?

– Fortsette jobbe som jeg gjør, neste stopp etter musikkfest er Helgåfestivalen. Ser frem mot en høst med kjekke spillinger, og jobbing med neste album.

Hør Maribelle på SPOTIFY.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no