Intervju: Art of Deception

De unge, lovende Art of Deception lovte en hardcorefri opplevelse før konserten på BryneRocken fredag 4. september. Scoopet tok en prat med gutta i forkant.  

ART OF DECEPTION startet opp i 2012 hvor de første spillejobbene var i Nord-Norge og på et par skoleball. Gitarist Sindre Wathne Johnsen forteller.

– Det var da trommisen og gitaristen som spilte sammen i et annet band. Da de andre medlemmene sluttet tok de inn gitarist og vokalist Marius Ofstad og en annen bassist. Med denne besetningen spilte vi i Nord-Norge og et par skoleball. I august fikk vi en ny bassist og bestemte oss derfor for å flytte øvingslokalet dit. Etter dette har vi holdt oss med den samme besetningen siden. I begynnelsen av 2014 spilte vi sammen med Kvelertak foran et fullstappet Folken og responsen var enorm. Det var god stemning og godt med aktivitet blant publikum. Senere dette året vant vi Sandnes Sparebanks Publikumspris som førte til at vi begynte å spille inn vår første plate. Dette har vist seg å ta litt lenger tid enn det vi trodde grunnet uforutsette problemer, men det er så godt som ferdig nå. Siden denne tiden har vi blant annet spilt med Entombed A.D. og Toxic Holocaust.

 

Dere har allerede hatt flere fete spillejobber og skal spille på Minor Discomfort i Kristiansand og i utlandet?

Art of Deception. Foto: Privat
Art of Deception. Foto: Privat

– Vi har hatt en del fete spillejobber, det stemmer. Som vi nevnte var nok Kvelertak-gigen på Folken det mest spektakulære. Vi fikk spilt for et publikum som ikke hadde hørt oss før og det virket som de likte det ganske godt. Det var dessverre litt tynt i rekkene på Entombed A.D. og Toxic Holocaust, men det var en opplevelse å kunne spise lasagne i samme rom som Toxic Holocaust folkene. Entombed var også spesielt å kunne oppleve. De var hyggelige med oss og det var en bra opplevelse. Så var det det med den utenlandsturnéen. Vi ble kontaktet av et selskap som heter Black Cloud Pictures i november og bestemte oss for å dra på turné sammen med Fear Theories fra Haugesund. Det vi ikke visste var at denne personen som hadde kontaktet oss har rævkjørt en del folk. Det inkluderer oss nå. Vi skulle spille 11 konserter, men det ble bare 5. Noen av konsertene gikk veldig bra med litt folk, men noen av de andre ble booket 2-3 dager før vi en gang skulle spille der så promotering ble veldig tynt. Det endte opp med 3-5 stk i publikum. Vi tok det med godt humør, men var ikke fornøyd med den jobben de hadde gjort (ettersom det faktisk koster en del penger å reise ned dit). Vi fikk en fin ferie og erfaring fra denne reisen.

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med Art of Deception?

– Som publikum på en konsert med Art of Deception får du se et energisk og ungt band som gir alt. Du får gjenoppleve den gamle energien de hadde på 80-tallet blandet med melodisk death metal som spiller på gamle tradisjoner.

 

 

Vi kan med hånden på kuken si at vi syns absolutt ingenting om slike sutreband

 

 

Hvor var dere når Lowdown, Imprint og K[nine) herjet i Stavanger-området?

– Da ble vi skiftet bleier på.

 

 

Det blomstrer bra med gode band i Rogaland. Hva er favorittene for tiden?

– (Tar utgangspunkt i at du mener litt underground musikk som eksluderer Kvelertak og Purified in Blood som vi liker). Favorittene nå for tiden fra Rogaland er blant annet Thrashers, Sverdkamp, Kal-El og Incipit.

 

Dere produserer god old school death/thrashmetal og er tro mot denne sjangeren. I nyere tid har det blitt voldsomt populært med grovl og sutrevokal i samme åndedrag, slik som Avenged Sevenfold og Five Fingers Death Punch.

Har du sansen for band som dette?

– Vi kan med hånden på kuken si at vi syns absolutt ingenting om slike sutreband.

 

Hva er de tre viktigste norske metalband?

Omslag fra bandets kommende album.
Omslag fra bandets kommende album.

– Dette kan tolkes på et par måter, så da gir vi deg to svar.

For øyeblikket er norges viktigste metalband Kvelertak, Enslaved og Vredehammer. Kvelertak og Enslaved fordi de sørger for at norsk musikk kommer seg ut i verden og Vredehammer fordi de er morgendagens norske musikk. De tar vare på de norske verdiene i musikken sin.

Gjennom tidene vil vi si at de tre viktigste er Dimmu Borgir, Immortal og Satyricon.

 

Hva skjer med er Art of Deception fremover?

– Vi planlegger å spille så mye som mulig fremover og rett og slett ha det gøy. Vi skal også gi ut vår første plate, så det blir nok noe turné i tillegg.

 

Hvorfor skal folk møte opp for å se dere live?

– Fordi vi er et friskt pust fra Stavanger som ikke spiller hardcore.

 

 

Sindre rangerer album fra best til ikke fullt så best

 • 1.Purified in Blood – Under Black Skies (2010)
 • 2.Metallica – Master of Puppets (1986)
 • 3.Metallica – Kill em All (1983)
 • 4.Iron Maiden – Killers (1981)
 • 5.Megadeth – Rust in Peace (1990)
 • 6.Opeth – Ghost Revieres (2005)
 • 7.Opeth – Pale Communion (2014)
 • 8.Iron Maiden – Fear of the Dark (1992)
 • 9.Judas Priest – Painkiller (1999)
 • 10.Entombed – Unreal Estate(2005)
 • 11.Megadeth – Peace Sells (1986)
 • 12.Meshuggah – Koloss (2012)
 • 13.Judas Priest – Killing Machine (1978)
 • 14.Testament – LOW (1994)
 • 15.Metal Church – The Dark (1986)
 • 16.Metal Church – Blessing in Disguise (1989)
 • 17.Benea Reach – Alleviat (2008)

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Legg igjen en kommentar