Ferrell i et nøtteskall

Will Ferrell gråter og anmelder ler allerede før det første bildet dukker opp på lerret. Den morsomme skuespilleren har nemlig denne effekten på publikum. Men etter hvert avtar latteren, og vi er vitne til nok en typisk Ferrell-komedie hvor Ferrell spiller Ferrel, som egentlig er fint. 

Will Ferrell og Kevin Hart i hardtrening før fengselsopphold.
Will Ferrell og Kevin Hart i hardtrening før fengselsopphold.

GET HARD – DVD. Det er greit å være hegdefondforvalteren James (Will Ferrell) som snart skal han gifte seg med en overfladisk lekkerbisken som også er sjefens datter. James er best på hva han gjør og får inn millioner av kroner til firmaet hver dag. Uheldigvis blir han beskyldt for svindel, og deretter dømt til 10 års fengsel. Hvem har lurt James, tror du?

Istedenfor å renvaske sitt uskyldige navn, ansetter han en afroamerikaner (Kevin Hart) som skal stålsette hedgefondforvalteren til fengselsoppholdet. James blir singel og hjemmet blir omgjort til fengslende omgivelser.

Ingen spiller patetisk og miserabel person bedre enn Will Ferrell og James er Ferrell i et nøtteskall. Over 90 minutt med Ferrell og Hart med fengselsoppholdtrening og diverse sidesprang blir allikevel for mye av det gode. Uheldigvis må denne komedien også inneholde noen actionsekvenser med de egentlige skurkene som sjelden gjør seg bra i type komedier som dette.

Get Hard har sine øyeblikk, men den har definitivt også sine nedturer. Ikke alt er like morsomt, og med forutsigbart og tidvis tynt manus, koker det ut i kålen som en egentlig mistenker at det vil gjøre. Ikke blant Ferrels beste filmer.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3