Hardcore med sjangermiks

Etter anmeldelsen av Rogalands-bandet Hold Fast, fikk Scoopet knapt nok sjansen til å si «Punk´s not Dead» før Shevils tok kontakt. Oslobandet har nylig sluppet ny singel. Kan det være første livstegn på nok et kommende album som vil ende opp med kritikerhyllest?

 

Shevils-på-scoopet SHEVILS  One Thousand Years. I landskapet Hardcore er det lite som minner om punklegendene Sex Pistols og Dead Kennedy´s. Førstnevnte er alt for snille, og Biaffras flaggskip er litt for brutalt. Shevils er mer som en underprodusert, skitnere utgave av svenske Refused med relasjoner til baktunge elementer fra stoner og doom-metal som Meshuggah og Entombed. Jeg vil anta at Oslo-bandet har tanker om å være akkurat passe uslipte som gir en korrekt produksjon som egentlig passer bra til Hardcore og Shevils. Musikksjangeren som blander punk, rock og metal (Hardcore) er umåtelig populær for tiden, og Shevils har levert et pirrende singel fra det antatt kommende albumet.

Jovisst kan dette bli noe å se opp for fremover, samtidig som en hører at bandet forhåpentlig går «helt bananas» på en livescene, som seg hør og bør innen sjangeren. One Thousand Years er i underkant av 2,5 minutt, men Scoopet liker antydningene til miksing av sjanger og som tidliger nevnt, en god og uslipt produksjon med gjenklang og ekte livefølelse.

Flere låter med Shevils får du HER.

 

 

Shevils

  • Anders Voldrønning – vokal
  • Christoffer Gaarder – gitar
  • Andreas Myrvold – gitar og bass
  • Anders Emil Rønning – trommer

Sølve Friestad -scoop@scoopmanagement.no scoopet-facebook-ny