Gotham uten Batman

Batman er egentlig ingen superhelt. Han kan hverken fly eller skyte edderkoppnett. Allikevel er han en del av DC Comics brede univers. Selve TV-serien er minst like bred, som betyr at en ikke behøver være fan av hverken Batman eller norsk landslagsfotball for å digge denne. 

 

 

Gotham-bluray

GOTHAM -sesong 1. I Gotham City finnes ingen Batman, men det finnes en velutdannet guttepjokk som heter Bruce Wayne (David Mazouz). Nylig ble hans foreldre drept.

Gotham City er en dyster, mørk storby med mye elendighet. Korrupsjon i politietaten er nesten på 100 %, men det finnes unntak. Detektiv James Gordon (Ben McKenzie) nekter å være en del av denne statistikken og møter mye motstand blant  arbeidskolleger, banditter og en fin blomsterbukett med sosiopater.

I løpet av den første sesongen av Gotham blir de fleste drapsgåter løst, men ikke den største blant dem alle. Hvem drepte Bruce Waynes foreldre? Det finnes ingen superhelter i Gotham City. Det finnes derimot kløktige skurker, to rivaliserende gangstersjefer og ikke minst; The Penguin – den beste skurken blant dem alle. Skuespiller Robin Lord Taylor er et funn som denne karakteren, og både høyere og mindre bred enn for eksempel Danny de Vito.

Gotham City forteller historier fra byen hvor Bruce Wayne en dag skal bli voksen, kle seg i skinnklær og lyde navnet Batman.

Gotham-s.1

Musikk, stemning, foto, handling, skuespill og dialog er merkbart bra. La oss heller ikke glemme knallbra persongalleri med personlige utviklinger i alle bauer og kanter som gir et mangfoldig preg. Forvent kjente fjes fra gode skuespillere som tidliger har hatt viktige roller i Dexter, OZ, The Wire, Sons of Anarchy, Vikings, og ikke minst Law & Order hvor merkbart mange navn har vært tidliger. Manusforfatter/skaper Bruno Heller har forresten gjort det samme i TV-seriene Rome og The Mentalis.

Sesong 1 er nesten karakter 6 hele tiden, og dette er derfor en av de beste nye TV-seriene dette året. Sesong 2 vises på amerikansk TV as we speak!

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter6