Yeah, oh yeah, oh yeah

Tittelen er en tekstlinje fra Jane´s Addictions Superhero fra 2003 og låten er velkjent for alle Entourage-fans. TV-serien holdt det gående fra 2004, og ble avsluttet i 2011. Nå er filmen her.

Entourage-blu-ray

ENTOURAGE. Scoopet har sett TV-serien, ble aldri bergtatt, men likte den allikevel. I dag kunne en få lyst til å si at det var en ungdommelig og fresh utgave av Downton Abbey, som også er kjekk å se på, uten at det skjer allverdens. Nok en gang får vi møte filmstjernen Vincent Chase og hans følge som består av Eric, Turtle og Johnny, hvor sistnevnte er lillebroren til Chase, og handlingen fortsetter hvor TV-serien sluttet.

Vincent Chase var gift i ni timer, men så var det slutt. Filmen starter med en heidundrande fest på en luksusyacht, hvor gjengen samles for en god fest. Den evig kule Ari Gold har blitt studiosjef og ønsker Chase i hovedrollen til en kommende storfilm. Chase har lyst til å være med, men bare om han får regissere. Det har han aldri gjort før, og det spørs hvor bra filmen kan bli med en uerfaren debutant bak kamera. Pengesterke investorer lurer i kulissene, og en mislykket produksjon kan bli kroken på døren for både Gold, Chase og følge.

 

Hva skal en egentlig si om Entourage?

Jo, en kan si at filmens handling, tempo og progresjon er som en antatt «normal» spillefilm som varer i nesten to timer. I Entourage sin målestokk vil dette si at selve manuset ville vært nok til en hel sesong med selve TV-serien, uten at det hverken blir heseblesende eller spesielt dramatisk av den grunn.

Vi får ellers mange artige og korte gjesteopptredner fra bl.a. Gary Busey, Liam Neeson, Kelsy Grammer, Jessica Alba, Jon Favreau, Mark Wahlberg og Andrew Dice Clay. Tjukkas-sønnen til selveste Billy Bob Thornton er Haley Joel Osment som var guttungen fra Den Sjette Sansen fra 1999.

 

Vil fansen bli fornøyd?

Jeg er temmelig sikker på at fansen vil sette pris på et gjennsyn med de artige karakterene, hvor en får svar på hvor de er i dag. De fleste er stort sett på det samme sted, men alllikevel. Selve sjelen av Entourage er godt bevart, og regissør Doug Ellin er selve skaperen av TV-serien med samme navn.

Dessuten er det kjekt å drømme seg litt bort til et liv av en amerikansk drøm som få blant oss vil oppleve i et pulserende Los Angeles. Jeg kan gjerne garantere at fans av Entourage vil like filmen. Hva den vil gjøre for alle andre, er usikkert.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5