Cover: Chuck Berry

 

 

I den fjerde spalten om coverlåter holder vi oss fortsatt til en av bluesrockens legender. Forrige gang var det John Lee Hoker. Nå er det Chuck Berry som får en tolkning fra britiske Waysted.

Klikk på bilde for lyd
Klikk på bilde for lyd

AROUND AND AROUND er opprinnelig en låt fra Chuck Berrys B-side til singelen Johnny B. Goode fra 1958. Blant de første coverversjonene som deretter oppstod, er The Rolling Stones utgave fra albumet 12 x 5 – 1964 og The Animals samme år. David Bowie gjorde det samme i 1972, hvor han droppet bokstaven A, og kalte den for Round and Round. Ellers har The Grateful Dead spilt Around and Around live mer enn 400 ganger på konserter mellom 1970-1994.

WAYSTED er et bra band som ble dannet av Pete Way i 1982. Way var også bassist i UFO. Bandets tolkning av Around and Around er en upolert og herlig bluesrocker som ble gitt ut på albumet The Good The Bad The Waysted – 1985. Dette var mitt første møte med bandet, men albumet jeg har spilt mest med bandet er allikevel Save Your Prayers fra 1986 som har en mer moderne lyd og kommersielt uttrykk. Uansett er Waysted et band som er verdt å sjekke opp for eventuelt nye lyttere.

 

Se også: Coverlåt nr. 3

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no