Cover: AC/DC

 

 

Noen lesere har sikkert hørt om et band som heter AC/DC. De holder på enda, og har gjort det siden tidlig 70-tall. Coverlåt nr. 5 er tittelkuttet på den selvtittulerte fullengderen fra 1976. Lær samtidig litt om Testament, Metallica og Slayer.

Klikk på bilde for lyd!
Klikk på bilde for lyd på youtube!

EVAN FØR BON OG BRIAN. Bon Scott begynte som sjåfør for AC/DC mens Dave Evans fortsatt var vokalist i bandet. Det varte og rakk kun i få måneder og Evans fikk kun fikk sunget inn en tidlig versjon av Can I Sit Next to You, Girl før Bon Scott overtok som vokalist. Bon Scott takket trolig ja til det meste og døde 19. februar 1980. Geordie-vokalist Brian Johnson tok deretter over som vokalist, og er fortsatt frontfigur.

EXODUS har også lang fartstid med diverse utskiftning av vokalister, dog mindre dramatisk. Bandet er en del av Bay Areas metalscene som regnes som fødestedet for thrash metal. Metallica-gitarist Kirk Hammet var faktisk med i den første line-up til Exodus med blant annet Gary Holt (nå også i Slayer), trommeslager Tom Hunting og Paul Baloff.

 

 

Exodus debuterte med Bounded by Blood i 1984 og er fortsatt et vitalt thrashband som leverer varene. Originalvokalist Paul Baloff var i første omgang med fra 1981-1986, men var også innom Exodus 1996-1998 og 2001 til han døde i 2002.

Min favorittvokalist i bandet vil alltid være Steve Souza som var med på de fleste favorittskivene fra 1986-1992. Før Exodus var Souza faktisk vokalist i Legacy som deretter skulle bli til Testament (debutalbumet heter The Legacy). Steve Souza har også vært litt inn og ut av bandet, men i 2014 ble han igjen fast medlem og bidro på Blood In, Blood Out fra samme år.

Bay Area-bandets versjon av Dirty Deeds er akkurat så pass hardkokt og upolert som en kunne ønsket, egentlig. Det er opprinnelig en bonuslåt fra fullengderen Tempo of the Damned fra 2004 – med Steve Souza på vokal.

 

Se også: Coverlåt nr. 4 

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

scoopet-facebook-ny