Idiot og en bror

Hva skal en egentlig si om denne filmen? Skal en henge seg opp i den tidvis platte humoren eller i velregisserte actionscener? Kanskje det koker ned til det berømmelige helhetsinntrykket, hvor filmen er todelt.

the-brothers-grimsby

GRIMSBY – DVD. Sacha Baron Cohen spiller dustehovedrollen som Norman Grimsby. En mellomklassedude med flust av unger, lite hus og stor entusiasme for hverdagslige gjøremål som fotball og øl. Et annet sted finnes en bedre halvdel av en bror. Sebastian Grimsby (Mark Strong) er hemmelig agent for MI6. De to har ikke sett hverandre siden barndommen, men nå har Norman funnet sin bror igjen. Den antatt hemmelige agenten blir misforstått og jaget som antatt snikmorder og må skjule seg hos dustebroren i England som skal hjelpe med å finne den egentlige leiemorderen.

Grimsby er mye rart, med tykke penselstrøk fra Sacha Baron Cohens platte humor på godt, men mest vondt. Tidvis festlige påfunn blir noe ødelagt av drøye situasjoner som min datter på 5 år ville ledd av. Problemet her er at scenene er tiltenkt et voksnere publikum. Blant eldre vil det alltid være de som liker sædsprut fra elefanter i ansiktet, og de som syns det kan bli for mye av det gode. Jeg er nok mest tilhenger av sistnevnte.

Filmens historie er egentlig helt okei med blanding av melankoli, action og humor i øvre og lavere nivå. Det fineste er historien om brødrenes oppvekst og hvorfor de ble separert fra hverandre.  Cohen ser aller mest ut som Adam Sandler i Liam Gallagher-forkledning, og han er ikke spesielt morsom i sine Sean Connery-tolkninger.

Regissør Louis Leterrier er slettes ingen lettvekter med Transporter 1 og 2, Now you see me, Now you don´t og The Incredible Hulk på CVén. Til tross for solide actionscener, blir dette allikevel det platteste bidraget fra den velrenomerte regissøren.

 

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3