Snehvitfilm uten snehvit

Da Snow White and the Huntsman gikk opp på kino i 2012, mente Scoopet at dette var årets beste eventyrfilm. Nå er oppfølgeren klar, men egentlig er det en prequel, hvor vi får en historie om dramatiske hendelser før eller midt i historien fra 2012. 

Emily Blunt og Charlize Theron ruler
Emily Blunt og Charlize Theron ruler

THE HUNTSMAN: WINTER´S WAR. Søstrene Ravenna (Charlize Theron) og Freya (Emily Blunt) er herskesyke kvinner som regjerer over hvert sitt kongerike. I utgangspunktet var ikke Ravenna slik, men på grunn av et antatt svik fra kjæresten, har hun blitt en mentalt forstyrret person som forbyr godartede følelser som for eksempel kjærlighet.

William og Sara er blant ungene som ble frarøvet sine foreldre som barn. Nå har de blitt voksne, og er Freyas beste krigere. Uheldigvis blir de forelsket, men heldigvis blir de bare nesten drept av dronningen. Selv om Snehvit er totalt fraværende i denne filmen, blir hun allikevel nevnt. En hver Snehvit-historie med respekt for seg selv, inneholder minst et speil. Utenom maktkamp, trolldom og krigerske oppgjør, er historiens essens et speil på avveier. Freya er sånn passe interessert i å få tak i speielen, mens søsteren Ravenna er svært interessert i å rule hele verden med ondskap og fiksfakserier.

Denne filmen er et ganske bra eventyr som gjerne vil appellere mest til et litt yngre publikum. Filmen er fullspekket med flott, trolsk vinterlandskap, flotte kostymer, finurlige figurer og er verdt å få med seg. Den trollbinder allikevel ikke mye som filmen fra 2012, og får en noe lavere karakter.

 

Les også: Snow White and the Huntsman

 

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4