into the Badlands

 

Om denne TV-serien hadde blitt produsert på 80-tallet, ville undertegnede vært i total harnisk, hatt våte drømmer hver kveld og nesten fått hjerteinfarkt av innholdet. 

Sunny (Daniel Wu) hamler opp med de fleste i Into the Badlands.
Sunny (Daniel Wu) hamler opp med de fleste i Into the Badlands.

INTO THE BADLANDS – Sesong 1. Tenk kombinasjonen av samuraisverd, storslått slossing med karateeksperter i alle ledd og et postapokalyptisk landskap. Into the Badlands er derimot en ny TV-serie fra HBO som inneholder overnevnte scenario. Samtidig som det er en slags fremtidsvisjon, er det heller ingen skytevåpen som vil si at menn og kvinner må gjøre opp med tørre never og breiale beinspark. Serien forteller historien om guttungen M.K. som blir reddet av Sunny med uante skills og ender opp i et samfunn med en treningsleir som minner om en hvilken som helst Bruce Lee-film.

Landet blir drevet av herskesyke baroner, hvor alle ønsker litt mer makt enn hva de allerede har. M.K. og Sunny blir gode venner, men er ikke helt fornøyd med styre og stell fra baronens ståsted. De planlegger en flukt da Sunnys kjæreste har blitt gravid.

Det finnes flere skurker i serien, men blant skuespillerne er det ikke så mange en egentlig får gode følelser for. Sjefsbaronen er en snøsokk med løsskjegg (trolig), og hver gang han åpner kjeften får en følelsen av at han blir tvangsforet med surstrømming. Hans sønn er en patetisk og stakkarslig fysakk. Samtidig er det også en kvinnelig bande som har en baronesse som heller ikke er så voldsomt appelerende. Seriens helt er utvilsomt Sunny (Daniel Wu), som til tross for bred kamperfaring, viser seg som en svak helt når han lar kjærestens foreldre bli drept.

 

 

Into the Badlands styrke er en gnistrende bra produksjon med flott foto og en i utgangspunktet brilliant idé. Problemet er at den ødelegges noe av dårlige og ukarismatiske skuespillere. Samtidig er det ganske kult at verden er fri for skytevåpen som igjen gir rom for stilige slosskamper i løpet av sesongens 6 episoder.

Alt i alt er det en TV-serie som på sitt beste er ganske okei, men som tidligere nevnt, blir ødelagt av mangel av en ordentlig helt og bedre skuespillere. Sesong 1 ligger på digital nedlastning, hvor en forventer neste sesong i 2017. Jeg er pr. idag usikker på om jeg velger å bruke tid på neste kapittel.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

karakter4