Danser med ulver

Disney har børstet støv av Rydyard Kiplings verdenskjente Jungelboken. Med ny aldersgrense på kino, er dette egentlig en film som kler aldersgrense 9 år. Jungelboken er nemlig ikke for de minste ungene, men for litt større barn og voksne med sansen for god film. 

jungelbokenJUNGELBOKEN serveres med Dolby Atmos og 3D, som gir en totalopplevelse om «menneskevalpen» Mowgli farefulle liv i jungelen.

Mowglis pappa blir drept av tigeren Shere Khan (Idris Elba) som overser det lille barnet som etter hvert blir oppfostret av en ulvefamilie. Mowgli (Neel Sethi) lever et farefritt liv frem til han møter Shere Khan som er besatt av å drepe ham. Ulvefamilien bestemmer at hans beste venn Bagheera (Ben Kingsley) må ta ham med til menneskebyen.

Langs ferden oppstår problem som gjør at Mowgli og Bagheera blir adskilt. Mowgli blir en ensom, jaget gutt i jungelen, men så får han hjelp av den ultrakule bjørnen Baloo (Bill Murray). Samtidig er Shere Khan og andre svært interesserte i å drepe guttungen.

Jungelboken handler heldigvis ikke bare om livet i jungelen og eventuelle farer som kan oppstå. Filmens historie har en bra progressjon som skiller seg ut fra for eksempel den gode barnlige TV-serien som vises på NRK Super for tiden. Filmen er et billedlig detaljert mesterverk hvor enfor eksepel kan se regndråper på de animerte dyrenes pels. Etter få minutt blir publikum bergtatt og en glemmer nesten at alle dyrene er animert og at Mowgli er den eneste skuespilleren i historien.

Lyd, bilde, engelsk tale fra gode skuespillere er en uåpklagelig solid oppskrift. Skuespiller Neel Sethi er perfekt som Mowgli, og filmen er både morsom, mørk og intens, hvor en kan risikere å få seg en støkk. Filmen blir aldri barnslig og banal, og har derfor en passe aldersgrense på 9 år. Den har også et enormt potensiale for et bredt publikum.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter6