Musikk, black blood og annet øl!

Randolv Megani var en ordentlig tobeint ølhund. Det var en ganske fin lørdags morgen, hvor han allerede hadde begynt å tenke på kvelden uoffisiell ølsmaking med et knippe med likesinnede. Faktisk hadde gjengen holdt på med dette i over 12 år. Den gang ble de nesten uglesett for sin hobby, men tidens tann viste at de heller kanskje var forut sin tid i sin interesse etter såkalt «spesialøl».

ØL MEG BÅDE HER OG DER, tenker Randolv mens han lader opp til kveldens begivenhet som begivenheter flest – åpnet for både mangfold og  gjesteopptredner. Megani hadde stedsans som en middels forvirret kommunestyrepolitiker som ønsket seg inn i regjering med både blått og rødt. – Samma det, så lenge vi havner over sperregrensen, hadde han uttalt i lokalavisen.

bevog-black-bloodDet er klart en kunne utredet at Meganis familie var bortreist, slik at vår venn fikk god tid til å lade opp til kveldens høydepunkt, men å nevne støvsuging (for skams skyld), pussing og maling av en såkalt knott til endestolpe i trappen som hadde flasset, og generelt vissvass hører ikke hjemme her. Samtidig kan det nevnes at Megani smakte på friheten over å være alene med en fortreffelig pilsner fra Serbia og en enda mer humlet utgave fra Sveio.
– Slettes ikke verst, tenkte ølhunden.

Dag og sløv ettermiddag ble til kveld. Vår mann var på vei til byens passelig ordentlige østkant av byen. Han var alltid sikker på å ikke finne riktig vei med en gang, så en veibeskrivelse over telefon var egentlig overflødig. Derfor hørte han heller ikke etter på nevnte direksjon som faktisk ble godt forklart over telefon. Kveldens begivenhet skulle nemlig være hos en bekjent som også var en bekjent av de fleste humlehodene. Han var kveldens utenforstående gjest.

Megani tok taxi til cirka korrekt gate, ruslet deretter 25 meter i rett retning, før han smøyg forbi en solfylt terrasse med bråk fra både fete Klipsch-høytalere og talende småfulle folk. Megani var et kjent tryne på østkanten fordi han hadde drevet med mye grått arbeid som taktekker i området. Dette hadde imidlertid kommunen satt en ganske effektiv stopper for, men allikevel.

Javel, Randolv, hørte han fra den livlige terrassen. – Klar for fest?

– Tja, sa Randolv som kjente igjen stemmen til den småkleine Gunnar som stod på terrassen med blodskutte øyne og topp form. Det var trolig misbruket av pilsnere før drosjetur som gjorde at Megani faktisk valgte å takke ja til en kjapp visitt på terrassen.ølp

Om det ikke hadde vært for klesstilen, skulle en kanskje tro at dette var de satanistiskes lokale landsmøte. Deltagerne hadde trolig oppdaget mesterverket fra Dimmu Borgir – Puritanical Euphoric Misanthropia (2001) i tillegg til å kjøre repeat på Djevel – Da kvinnen brant. Samtidig hadde de hamstret på en smådjevelsk øl fra Bevog, Østerriket. – Du må teste Black Blood på 7.77%, sa den bekjente. Ølet var kanskje mørkt rødt, men det var egentlig en black ipa. En ganske fet øl, tenkte Megani som hadde sansen for sjanger, metal og ikke minst at de hadde 7,77% istedenfor 6,66%. Ølet hadde en tørr ettersmak og litt som festens deltagere. Etter få slurker valgte han å forlate åstedet.

– Åstedet, mumlet Megani og syslet med tanken om å være privatdetektiv. Ølhunden på to bein takket for seg og likte humleprofilen som satt igjen i ganen fra det forholdsvis satanistiske ølet.

Langt om lenge, men egentlig langt fra lengre om langt, fant Megani frem til «åstedet» hvor kveldens smaking skulle foregå.

Kveldens resultat ble slik, hvor New Zealandske imigranter til Sverige, ble best likt blant flest. Stemmene ble gitt etter Ratebeer-karakter. Det er ellers verdt å nevne at Bevog er fra Østerrike og Human Fish er fra Slovenia.

Ølene som er avbildet utenom listen ble smakt, men ikke ratet.

 1. Nordic Kiwi Brewers – Hokitika Hootch (6,5% – 24,3 p)
 2. Nordic Kiwi Brewers – Pacific Ipa (6,4% – 23,7p)
 3. Captain Lawrence – Sour Cherry (6,5% – 23,1p)
 4. De Glazen Toren – Dubble witbier (7% – 22,8p)
 5. Cuvée des Jonquilles – Blonde (7% – 22,7p)
 6. Haandbryggeriet – Båtripa (5,7% – 20,2p)
 7. Nacka – Apa (5,2% – 19,8p)
 8. Bevog – Krama ipa (6,5% – 19,6p)
 9. Bevog – Deetz Golden ale (4,8% – 18,7)
 10. Pyyniken – Tentert bitter (5,2% – 18,6 p)
 11. Bevog – Lumberjack Ipa (6% – 18,1p)
 12. Monty´s Moonrise – Amber ale (4% – 18 p)
 13. Human Fish – Mudpuppy west coast Ripa (7,7% – 17,8p)
 14. Human Fish – Sipa (6,1% – 17,7p)
 15. Bevog – Tak pale ale (5,5% – 17,6p)
 16. Nacka – lager (5% – 17 p)
 17. Bevog – smoked porter (6,3% – 15,7 p)
 18. Nordic Kiwi Brewers – Chili stout (6% – 15 p)
 19. Bevog – Baja oatmeal stout (5,8% – 13,8p
 20. Hunters Brewery – Pheasant Plucker (4,3% – 14,5p)

sØLve Friestad – Scoop@scoopmanagement.no