The next three days (2010)

Russel Crowe er et av de sikreste kvalitetsstempel en film kan ha.

Det slår sjelden feil. En ny film med Russel Crowe ser kanskje ikke så spennende ut, men den er det. Etter sin rolle i Gladiatoren kan han skilte med hovedrollen i utsøkte filmer som Body of Lies, Et vakkert sinn, Proof of Life, 3:10 to Yuma, Cinderella Man, Robin Hood og The Next Three Days. Han arbeider også med de aller største regissørene.
Denne gangen er regi og manus av selveste Paul Haggis som stod bak en av mine favorittfilmer; Crash.

Crowe spiller læreren John Brennan. Det meste med Brennan, hans kone og sønn er ordinært. Den velsmurte familien har det bra, men det varer ikke evig.
Hans kone blir dømt for drap, og tjue år i fengsel for noe hun tilsynelatende ikke har gjort. For vår familie ser det mørkt ut, og ingenting kan endre dommen hvor alt sikter mot Brennans kone.
Lærer Brennan har en plan som overgår talent og evner som lærere flest ikke ville vært i stand til å planlegge.

Mer vil jeg ikke fortelle om filmen. Gjør deg klar til en nervepirrende actionthriller som byr på alt man ønske seg. Dette er nok en aldeles glimrende filmatisering med Crowe i hovedrollen, hvor man glatt overser et par hendelser som blir litt usannsynlige. Dette er en nyinnspilling av den franske filmen Pour Elle fra 2008.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 5