Takk Gud for all elendighet

I 2007 produserte Louis Theroux en dokumentarfilm for BBC om Westboro Baptist Church. Denne sekten består av rundt 100 medlemmer, hvor de aller fleste er i slekt. Hovedfokus er mot homoseksuelle, hvor de mener at alle som dør i krig eller av sykdom, eller egentlig av hva som helst, har fortjent det.

WBC: Hovedgrunnen til at Gud straffer mennesket, er at de homofile blir akseptert. Medlemmene av Westboro Baptist Church er de enestse i verden som har Gud på sin side, og alle andre skal stort sett brenne i helvete.

church2

Sekten demonstrerer gjerne i soldaters begravelser, med plakater som sier – Thank God for Dead Soldiers, God Hates Fags og Thank God for IED (Hjemmelagde landminer).

Det er en forholdsvis inkluderende familie, hvor endatil småungene får demonstrere med plakater de ikke egentlig vet hva betyr.  Alle som forlater sekten blir bannlyst, og om en sønn eller datter gjør dette, er foreldrene like standhaftige og trofaste til WBC, hvor de uttaler at de føler mer lettelse eller savn for sitt tap av sønn eller datter.

WBC har ellers vist støtte til massedrapene på Utøya, og WBC støtter egentlig de fleste forferdeligheter som har skjedd i verden. Etter terrorangrepet i London 2005, uttalte WBC et ønske om at enda flere hadde dødd.

Louis Theroux har kalt sekten for The most hated family in America. Flere av folka vi møter i dokumentaren har forlatt sekten som fortsatt eksisterer.

Smaksprøve finner du her, og om du leter litt, finnes også en oppfølgerfilm, hvor han besøker samme sekt noen år senere.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad