Disturbed Filter!

Det er flere elementer som klinger bra med DEVICE. Dette er nemlig sideprosjektet til Disturbed-vokalist David Draiman og Geno Leonardo fra Filter. Det er allikevel ikke en utelukkende, positiv opplevelse. 

DEVICE – Device (Warner Music). Om vi legger godviljen til, har Device et sound som et et sted mellom Disturbed og Filter, og Draimans lett gjennkjennelige vokal er…lett gjenkjennelig, of course.

Første låt er en av de beste. You Think You Know er en låt som er både tung, litt mørk og melodiøs, men fengende og tøff. Penance er nesten like bra, og Vilify får frem enda mer av Draimans rytmebruk på vokal i Disturbed. Fortsatt godkjent, men er de tre første låtene litt for like?

Nedturen kommer på Close My Eyes Forever. Denne småkjipe svisken har tidligere blitt gjort med Ozzy Osbourne og Lita Ford. DEVICE ønsket en nyinnspilling, og gjorde akkurat det? Hvorfor? Denne versjonen er hakket mer industriell enn originalen, men helt unødvendig, syns jeg. Lzzy Hale (Halestorm) har overtatt mikrofonen for Lita Ford.

Serj Tankian (System of a Down) og Geezer Butler (Black Sabbath) er med på platens kanskje beste låt. Out of Line er som tidligere låter, baktunge sound og massive sound. De fem siste låtene er på det jevne. Device er med andre ord et ganske tøft band. Minuset er at det burde vært litt mer variasjon i de forskjellige låtene, slik at en hel plate kan bli litt kjedelig i lengden. Tom Morello (RATM) er forresten med på Opinion, M. Shadows(Avenged Sevenfold) er med på Heat, og Glen Huges (Deep Purple) gjester på Through it All.

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad