90 minutt i bil

Jeg har sansen for Ethan Hawke, og spesielt Training Day (2001), hvor også Denzel Washington ruler. I Getaway kjører Hawke bil i 90 minutt.

getaway-inni

GETAWAY. Dette kunne blitt en kanonbra film, men ble det ikke. Brent Magna (Hawke) stjeler en rå bil (Shelby Super Snake Mustang), og deretter er vi i gang. I løpet av 90 minutt blir han stort sett jaktet av politiet. Underveis får han også besøk av The Kid (Selena Gomez), som er den egentlige eieren av bilen.

Årsaken til biltyveriet og påfølgende herverk, er hans kone. En fyr har nemlig kidnappet fruen, og nå må sjåføren bryte lover og regler i tillegg til å utsette 100-vis av andre mennesker i livsfare.

Da dette er et tynt manus, blir det tilført flere politijakter enn nødvendig, rett og slett for å holde dette gående i 90 minutt. Det er dessuten litt vagt at Magna faktisk gjør alt han blir beordret til. Hvorfor er fruens liv verdt så mye mer enn mange andre mennesker til sammen?

For å tiltrekke et yngre publikum, har de fått med seg ungdomsidolet Selena Gomez som masete passasjer. Det er denne karakteren som sier NO, Don´t, IIIÆÆÆ, JELP og slikt når sjåføren utfører spektakulær bilkjøring i høy fart.

Filmen inneholder ekte stunt, og akkurat denne biten er ganske bra. Dessuten minner dette litt om filmer som Smokey and the Bandit, da politietaten har ekstremt mange biler, hvor de fleste av dem blir smadret.

Getaway anbefales kun til de som har en fetisj for biler i høy fart.  karakter3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: SolveFriestad

Lei av å kjøre bak menn i hatt? Følg scoopet.net på Facebook.