Hekta på runer

Sett slikt. Dette var et overraskende eventyr som også vil appellere til de som ikke fokuserer på runeskrift og Osebergvikingene. 

ragnarok-inni

GÅTEN RAGNAROK. Til tross for at Osebergvikingene har litt for rene klær og ikke ser spesielt skitne ut, er det en stemningsfull begynnelse som viser en hemmelighet. Osebergvikingene visste noe som vi ikke vet, og for 1000 år siden forsøkte de å advare oss.

I nåtid møter vi arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen), som er frelst på runeskrift og vikinger. Han har brukt flere år på å tilfredstille egen nysgjerrighet på Osebergvikingene liv. Han tror det finnes flere gåter å løse, men som alenepappa blir det et vanskelig valg han må ta. Tur til syden med ungene, eller studietur til Finnmark? Valget faller på Finnmark, og spesielt Sigurds datter syns dette er «stas». Sammen med kompis (Nicolai Cleve Broch) og hans venninne (Sofia Helin fra Broen) havner de på et sted uten telefondekning og få spor etter mennesker.

Den alltid stilige Bjørn Sundquist (Bilde med Helin, Sundquist og Bodnia) er med som guide, og i en dyp grotte blir en arkeologs våte drøm til virkelighet. De finner en vikinghjelm…og litt mer!

GÅTEN RAGNAROK er ikke bra til å være fra Norge. Den er bra uansett hvilket land den er fra. Dette er en imponerende, spektakulær og spennende fortelling som også har en artig forklaring på en vikingklisjé.

Norskprodusert film som har forstått bruken av lydeffekter er slett ikke dagligdags. 11-års aldersgrense er på sin plass.

Det er ellers en del skog i filmen som vil appellere til de fleste black metal-fans.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Kjenner du noen som heter Rune? Join scoopet.net på Facebook

karakter5