Phil spector

Harvey Philip Spector stod bak noen av de mest populære poplåtene på 60- og 70-tallet. I nyere tid ble han anklaget for drap.

Hei, sveis i rettsalen
Hei, sveis i rettsalen

PHIL SPECTOR. Før Spector fikk sjansen til å se sine egne kviser i speilet, var musikkprodusenten millionær på flere låter som var spesielt myntet på tenåringer. You´ve Lost That Lovin´Feelin fra 1965, skal visstnok være den mest spilte sangen på radio i USA i det 20. århundre. La oss håpe at bandet The Righteous Brothers og fikk sin del av kaka.

I nyere tid er Spector kanskje mest kjent for to ting. Afrofrisyren i rettsalen, og antagelsene til et drap som gjorde at han var der. Lana Clarkson ble drept i 2003, og Spector ble mistenkt for drapet. Filmen forteller om tiden før og under rettsaken, og viser litt av hvem denne finurlige personligheten var.

Al Pacino spiller Specor, og som vanlig er han skambra. Filmen tar ingen parti, og vi blir heller ikke klokere på om  han var drapsmannen eller ikke. Kanskje det var dominoeffekten fra andre kvinner som gjorde at han ble dømt, eller kanskje det var hans uttalelse – Jeg tror jeg har drept noen!

Phil Spector er blant de mest suksessrike musikkprodusenter gjennom tidene, og har jobbet med artister som John Lennon, George Harrison, Ramones, Leonard Cohen og Ike og Tina Turner. Spector bidro også på The Beatles siste album Let It Be.

Hans varemerke var å bruke flere musikere enn vanlig under innspillingene, noe som ble til begrepet «Wall of Sound». I 1989 ble han innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

Filmen om Phil Spector er mest en kuriositet for den nysgjerrige, men helt greit å få med seg. karakter4Helen Mirren bidrar også med solid skuespill.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Glad i permanent? Bli med scoopet.net på Facebook.