Tilfreds med Pippi

En times teaterforestilling med Pippi Langstrømpe kan bli så mangt. Aller mest kan det bli en slitsom affære om skuespillerne som skal gjøre mest mulig leven ut av jentungen med fletter. 

pippi-og-pappa

PIPPI LANGSTRØMPE. Tommy og Annika kjeder seg. De skulle ønske at noen flyttet inn i Ville Villekulla, og en dag flytter selvfølgelig Pippi inn. De tre blir straks venner, og snart får de besøk av den slitsomt politiske korrekte Fru Prysselius. Mon tro om det også kommer tjuver som er på jakt etter Pippis gullmynter, og kanskje et par klossete politimenn?

En times teaterforestilling med Pippi Langstrømpe kan bli så mangt. Aller mest ble det ikke en slitsom affære om skuespillere som skal gjøre mest mulig leven ut av jentungen med fletter. Mest av alt var dette ganske imponerende. I tillegg til de vanligste karakterene som en tidligere har nevnt, får vi også være med på cirkus. Her blir det også tid for ekte flammesluking og en liten styrkekonkurranse. Disse elementene var kanskje det lille ekstra, og de involverte har fått plass til mye i løpet av en times forestilling. Fine kulisser og en fin mengde med sang, dans og musikk gjør at også dette blir vellykket.

Skuespillerne leverer også.

De voksne men spiller flere roller, og bare nesten blir det overspill og for mange banaliteter, men de balanserer fint på grensen, så «well done». Pippi Langstrømpe er knallbra, og gir publikum en sympatisk Pippi som er sjarmerende rampete, aldri krampeaktig tåpelig men heller en karakter som er lett å like. Spesielt sistnevnte får vist hvilken kondisjon hun har, da Pippi Langstrømpe på akrobatisk vis, er både høyt og lavt.  Bryne Kino var nesten fullsatt, og det er alltid kjekt å se.

  • Regi: Marius Podolski • Scenografi: Per Olav Austdahl • Musikk: Georg Riedel • Produsent: Victoria Productions AS

Les også: Karius og Baktus på Bryne Kino

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook her.