Nytt Ingenting

Ingenting er kanskje mer dvelende og dunklere enn noen sinne. Små elementer får en også til å tenke på en sindig allsangsfaktor i Kaizer Orchestras landskap på refrenget. 

INGENTINGSlag i Trynet (Singel). Vokalist Kjell Undheim mener han behøver et hardt slag i trynet. Han har det alt for godt, og endatil kjæresten syns han er fin. Han forsøker å drukne sine sorger, men han har det ikke ille nok. En låt som skulle tilsi mer vold og elendighet, handler egentlig om at han har det godt. Ingenting har det sikkert også bra. Kanskje gutta mener at det er på tide å klage mindre, og heller være glad for hva en har?

Slag i Trynet er en nedstemt låt fra Austrått-bandet. Produksjonen er litt annerledes enn forventet, men jeg digger sound på bass og den sløve, dunkle og smygende rytmen. Teksten er bra, og kler låtens tempo. Den viser nye tanker og takter fra gutta, og så er det kanskje ikke så rart at en får små referanser til Kaizers på refrenget. Terje Winterstø Røthing (og John Ingvar Skåtøy) er nemlig med på koring.

Singelen er langtfra annerledes til å provosere, og den viser kanskje aller mest et Ingenting som ønsker å finne seg selv, og se hvilken vei de ønsker å gå i 2014. Utover året vil det komme flere låter fra bandet. Når og hvor vet de trolig ikke selv enda. Tor Jan Møller sier til Scoopet.net at de jobber frem låter de liker selv, og er mindre opphengt i hva de tidligere har gjort. De gamle låtene er allerede produsert, og nå er det på tide å lage noe nytt. Sjekk Slag i Trynet her.

Les også: Retrointervju med Tor Jan Møller fra Ingenting.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Join scoopet på Facebook her.