Bokassa rocks

Noen ganger er det greit med korte låter, andre ganger ikke. Bokassa har nylig sluppet ny låt og video, og vil aldri bli beskyldt for å være drøvtyggere. 

Trekløveret i Bokassa spiller livekonsert.
Trekløveret i Bokassa spiller livekonsert.

BOKASSANo Control. Et av mine favorittband er hardcorebandet Crumbsuckers, hvor Life of Dreams fra 1986 har uslitelige klassikere som ikke nødvendigvis varer mer enn 1 minutt. Bokassa gir også en nesestyver med korte låter, hvor No Control har en lengde på 1 minutt og 40 sekund. Her er ingen tid til dveling og lengre gitarriff, men heller rett på sak for å få jobben gjort. Låten er allerede listet på RadiOrakel, Studentradioen i Bergen, Radio Revolt og spilt hos Thomas Felberg på NRK P13.

I fjor ga Bokassa ut en trespors EP.  The Great Northern Roadkill har en noe skitnere produksjon som beskriver Bokassas egne påstand om inspirasjon til 90-tallets punk og hardcore. Mine tanker går til herlige band som britiske Acid Reign som hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Tidvis får en også tanker til Ministry og Al Jourgensen på grunn av ukompromissløs produksjon.

 

SE musikkvideo: Bokassa – No Control

 

Musikkvideoen er i sort hvitt og viser Bokassa som drikker øl foran kamera og med venner. Det er særdeles enkelt, men det er skittent og i rockens tegn, og kler låten bra.

No Control er innspilt i Brygga Studio (Motorpsycho, Blomst, Cadillac) i Trondheim, og er mikset og mastret av Morten Fjeld. Låten fortsetter i samme åndedrag som tidligere, men er en modnere utgave, hvor det er lagt mer vekt på en tyngre og finslipt produksjon. Det er unektelig en skamtøff låt hvor begrepet stonerpunk er en god beskrivelse.

Bokassa har ellers spilt sammen med Frk. Fryd, Johndoe, Lucky Malice, Warp Riders og Still Shaking, og en fullengder er forventet i løpet av våren. Bokassa er Olav Dowkes – trommer, Jørn Kaastad, vokal og gitar og Lars Erik Andreassen, bass.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny